MONOKROMATSKI STAJLING

Maja Tedeschi u nekoliko nijansi sive: Genijalna suknja, kultna torbica i obuća koju - ili volite ili mrzite

30.10.2022 u 17:25

Bionic
Reading

Monokromatski stajlinzi apsolutni su hit, što je dokazala i arhitektica Maja Tedeschi prošetavši se u stajlingu obojenom u nekoliko nijansi sive boje

Za šetnju zagrebačkom špicom supruga poduzetnika Emila Tedeschija odabrala je naizgled jednostavan stajling obojen sivom bojom. Udobnu vestu u svijetlo sivoj nijansi nosila je uz predivnu suknju u nešto tamnijim nijansama, asimetričnog kroja s plisiranim detaljem na dužoj strani. Ovaj model predstavila je prije nekoliko sezona francuska modna kuća Celine, čija je estetika odavno osvojila zagrebačku arhitekticu.

Uz genijalnu suknju Maja Tedeschi je nosila čarape od kašmira i klompe, neobičan izbor obuće koji - ili volite ili mrzite. Ove su sezone doživjele veliki comeback, a ova Zagrepčanka definitivno spada u onu skupinu koja ih obožava jer smo je u njima već imali priliku vidjeti sredinom proljeća.

Monokromatski stajling začinila je ležernim šeširom i kultnom Kelly torbom s potpisom Hermèsa. Torba Kelly doživjela je grandiozni povratak na modnu scenu posljednjih godina, svrgnuvši s trona najtraženijih slavniju 'sestru' Birkinicu.

  • +9
Poznati na špici Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Tajna njezine popularnosti krije se u priči koja stoji iza nje. Dizajn je inspiriran vrećastim torbama koje su se nalazile u sklopu sedla te su se započele proizvoditi 1880-ih godina, a 1930-ih Hermès je redizajnirao jahačke torbe u svoj model Sac à Courroies. Glumica i ikona stila, nekadašnja monegaška princeza Grace Kelly prva je slavna osoba koja je povezana s tom torbom, i to nakon što je s njom viđena na setu filma 'Drž'te lopova' (To Catch a Thief) 1954. godine.

Dvije godine kasnije ova je torba statusni simbol te je u javnosti nazvana po Grace Kelly nakon što je njome glumica prekrila trudnički trbuščić u trenutku objave zaruka za princa Rainiera od Monaca. Hermès je modelu i službeno promijenio ime 1977. i otada je torba Sac à Courroies postala - Kelly.