DJELO ELIJA SAABA

Luksemburška princeza odabrala jednostavnu, a tako efektnu vjenčanicu

30.04.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Nakon civilnog vjenčanja u gradskoj viječnici Luksemburga, princeza Alexandra i suprug Nicolas Bagory ovoga vikenda izmjenili su bračne zavjete na vjerskom obredu održanom u crkvi Saint Trophyme u francuskom naselju Bormes-les-Mimosas

Za civilno vjenčanje u gradskoj vjećnici, princeza Alexandra od Luksemburga umjesto tipične vjenčanice odabrala je Valentinov kombinezon kremaste boje s odgovarajućim sakoom, da bi na crkvenom vjenčanju na jugu Francuske ovog vikenda servirala raskošno izdanje dostojno titule princeze.

  • +2
Vjenčanje princeze Alexandre od Luksemburga i Nicolasa Bagoryja Izvor: Profimedia / Autor: Luxpress/Jean-Claude Ernst / Zuma Press / Profimedia

Uz veo ukrašen perlicama i sedefastim detaljima, nosila je tijaru iz obiteljske kolekcije nakita, a brojnima je za oko zapeo njezin odabir vjenčanice.

Jednostavnog kroja, no vrlo efektna zahvaljujući detalju čvorova na dekolteu i torzu, vjenčanica za koju se odlučila luksemburška princeza stiže s potpisom proslavljenog libanonskog dizajnera Elija Saaba.

  • +4
Vjenčanje princeze Alexandre od Luxembourga Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Pacific coast news / Profimedia

Haljinu gotovo identičnog dizajna, ali u bež boji, omiljeni dizajner kreacija za crveni tepih predstavio je u sklopu prošlogodišnje haute couture kolekcije za sezonu jesen/zima.

Luksemburška princeza Aleksandra kćerka je velikog vojvode Henrija i velike vojvotkinje Marije Tereze od Luksemburga. Osim što je aktivna kraljevska osoba, princeza Alexandra - koja je šesta u redu za prijestolje - također radi kao profesionalni lingvist.  

Njezin 33- godišnji suprug Nicolas odrastao je u Bretanji u Francuskoj, a radi na društvenim i kulturnim projektima u Parizu, gdje i žive.