EPILOG INCIDENTA

Lomovi, posjekotine, koma i optužbe na sve strane!

02.10.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Velika medijska bura digla se nakon nasilnog napada njujorških motociklista na vozača Range Rovera. Jedan je bajker u komi, vozač Rovera u modricama, policija hapsi redom, a neki motociklisti i dalje tvrde da su oni žrtve!?

Na YouTubeu se nakon vožnje moglo vidjeti desetke videa koje su snimili bajkeri toga dana, ali je većina u kojima se vidi izvlačenje vozača iz SUV-a brzo uklonjena. Napad skupine od valjda stotinu motociklista na vozača s kojim su u autu bili supruga i dvogodišnja kći jednostavno je primjer agresivnog i nasilnog ponašanja bajkera. Sve ostalo su interpretacije.

Nakon dva dana zna se sljedeće. Prvi incident izazvali su motociklisti. I to namjerno. Sa svih su strana okružili crni SUV, a jedan je namjerno naglo prikočio tik ispred auta. U originalnom videu se lijepo vidi kako je nakon malog kontakta vozač stao. Kao što je i red, premda se zapravo ništa nije dogodilo, a bajker je pokušao izazvati upravo to.

No bajkeri kreću otvarati vrata auta. Zašto? Da ga bolje čuju? Reakcija vozača očekivana je i razumljiva. U panici pokušava pobjeći od nasilnika. Tu kreće zoran primjer teorije konvergencije. Bajkeri gnjevni kreću u lov koji završava izvlačenjem 33-godišnjeg Alexiana Liena iz auta i brutalnim premlaćivanjem pred očima njegove supruge i kćeri.

NYPD je objavio da je jedan od bajkera (i to, čini se, onaj koji prvi razbija prozor, premda nema potvrde) uhićen, a jedan se sam prijavio. Podignute su i optužnice protiv motociklista. No jedan je bajker završio u komi. Navodno su mu slomljene (ovisno o izvoru) obje ili jedna noga, a liječnici su ga stavili u induciranu komu.

U videima koji su munjevito nestali s interneta navodno se nigdje ne vidi kad je stradao spomenuti bajker, no najprije će biti prilikom prvog bijega kad je SUV pregazio najmanje jedan motocikl. Njegova majka, dakako, tvrdi da je njezin sin zlato. A tip je zajedno s još 99 bullyja napao jednog čovjeka iz čista mira!

Ono najbizarnije je to da su motociklisti ogorčeni jer smatraju da su oni žrtve. Ipak, izdali su sami sebe jer se još može pronaći video clipova u kojima se vidi divljanje po cesti prije napada na Rovera. Vozili su u suprotnom smjeru, presijecali put drugim vozilima, štopali raskrižja, prilazili drugim vozilima i radili uglavnom ono što rade kreteni. Ako ne marite za motore pa ne znate što su ‘japankaši’ odnosno ‘squids’, bilo koji od izraza tipa nasilnik, divljak, kriminalac i/ili idiot adekvatan je u ovom slučaju.