Mövenpick Zagreb

Ljubitelji bruncha, ovo je vaše hit mjesto

08.12.2023 u 11:45

  • +2

Mövenpick Zagreb - Sip & Dine Brunch

Izvor: Promo fotografije / Autor: Borna Subota

Bionic
Reading

Dok je vani hladno, vi se ugrijete uz slavni Bellini i božićno izdanje inovativnog bruncha hotela Mövenpick Zagreb

Iz godine u godinu Zagreb ima sve zanimljiviju adventsku ponudu, a ovoga puta sasvim drukčiji provod u najveselijem mjesecu nudi hotel Mövenpick Zagreb. Božićno izdanje Sip & Dine Bruncha s potpisom poznatog chefa Tomislava Varge, donosi dašak luksuza najpoznatijih europskih metropola i gurmanski doživljaj za pamćenje.

Otkada je još u listopadu Mövenpick Zagreb krenuo s inovativnim à la carte/street-food konceptom svog sad već poznatog bruncha, postao je nezaobilazna destinacija poklonika gastro užitaka koji svakog vikenda od 12 do 15 sati otkrivaju skladne okuse. Sočan losos i odlična govedina, jaja na nekoliko načina, avokado…, posluženi na hrskavom domaćem kruhu uz savršeno izbalansirano toplo-hladnu salatu… Svatko može kreirati brunch u kojem će uživati.

Za uvertiru čaša prefinog Bellinija otvorit će apetit, a od ovog adventa možete kušati i šalicu kremaste matche, organskog zelenog čaja u prahu ručno ubranog i obrađenog u Japanu. Kraj je u skladu poznate uzrečice zucker kommt zuletzt - slatki stol s čokoladnim pralinama savršenih tekstura i neodoljivom čokoladnom fontanom, a ukusniji brownie sigurno dugo niste jeli… Jer Mövenpick brend u svijetu je poznat po svojoj iznimnoj kuhinji pa u ovom hotelu definitivno želite biti ovog adventa.

Opustit će vas moderan dizajn u kombinaciji s toplom atmosferom, decentni božićni ukrasi i priča posvećena slavnom Nikoli Tesli po kojem ime nosi i moderan Nikola's restoran. U njemu su prošlog vikenda na božićnom izdanju bruncha prijatelji hotela, novinari i influenceri proslavili početak adventa uz iznimnu vokalnu interpretaciju blagdanske glazbe pjevačice Sanje Parmać.

Pa ako adventsko vrijeme više volite provoditi u toplim restoranima umjesto na hladnim ulicama, ovo je definitivno vaše mjesto.

Recept za Bellini

Nema puno mjesta u Zagrebu, gdje možete uživati u ovom savršenom koktelu, stoga je Bellini još jedan adut božićnog izdanja Sip & Dine Bruncha hotela Mövenpick Zagreb. Ovo vrlo osvježavajuće, privlačno i otmjeno piće njegov autor Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog bara Harry's u Veneciji, posvetio je venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju. U restoranu Nikola's hotela Mövenpick Zagreb pripremaju ga na ovaj način:

Sastojci: 2 mjerice pjenušca 1 mjerica svježeg pirea od breskvi Priprema: U 2/3 čaše ulijte pjenušac, a ostatak (1/3) neka bude pire od breskve (u originalnom receptu dodavao se pire od bijelih breskvi). Bellini se poslužuje u rashlađenoj uskoj čaši za pjenušac i vodite računa da su i pjenušac i pire prethodno dobro rashlađeni. U zdravlje.