ZA COOL STAJLINGE

Lepršave suknje apsolutni su hit - evo kako ih možete nositi

06.04.2024 u 07:30

Bionic
Reading

Proljeće nam je stiglo, a osim sveprisutnih suknji od trapera, u mjesecima pred nama jako ćemo često viđati i efektne modele od prozračnih i lepršavih tkanina, poput satena ili mekog žerseja, koji lijepo padaju

Lepršave suknje itekako su dobar začin svakoj modnoj kombinaciji, a vidjeli smo ih i na modnim revijama Diora, Alberte Ferretti ili Louis Vuittona, pa ako ste u potrazi za uvijek dobrodošlim osvježenjem proljetne garderobe, nećete pogriješiti ovakvim komadima.

Da, tzv. fluidne suknje odličan su dodatak u garderobi svake fashionistice koja drži do sebe, no ako niste sigurni kako ih kombinirati, imamo nekoliko odličnih savjeta.

Fluidni modeli koji nam dopuštaju slobodu kretanja i zavodljivo lepršaju oko nogu glavne su zvijezde modnih pista, a ni ne sumnjamo u to da ćemo ih viđati posvuda u mjesecima pred nama.

  • +2
Meghan Markle u lepršavoj suknji Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dolaze u bezbroj oblika pa mogu biti u boho stilu, nabrane, pune, plisirane, uže... U svakom slučaju, ove trendi suknje za proljeće-ljeto 2024. bit će najodanije saveznice svih onih koji žele kreirati klasične i svestrane kombinacije za svaki dan.

Nedavno je takav model suknje s puno stila isfurala i Meghan Markle na panelu u Teksasu. Za svoj je look, koji je uključivao košulju i maxi suknju u duhu tihog luksuza, dobila samo brojne komplimente. Vojvotkinja od Sussexa kombinirala je dva odlična komada talijanskog brenda Giuliva Heritage, iza kojeg stoji bračni par Margherita Cardelli i Gerardo Cavaliere.

Evo nekoliko ideja kako ih nositi:

S izazovnim topom

Minimalizam ne mora biti dosadan. Zašto ne biste spojili izazovni top s fluidnom suknjom i dobili chic look koji privlači poglede u trenu?

S puloverom

Predimenzioniran pulover spuštenih ramena i lepršava suknja odlično izgledaju, a poseban štih ovom looku dat će tenisice ili loaferice. A i kardigan i balerinke uvijek su dobrodošli...

S košuljom ili sakoom

Suknja od lagane tkanine kombinirana s elegantnim sakoom i klasičnom košuljom odličan je spoj kontrastnih stilova. Poseban šarm pritom daje način nošenja košulje - malo je izvučena iz remena i kulerski otkopčana.

S kožnom jaknom

Ovaj cool spoj lepršave suknje i kožnjaka odlično izgleda.

S balerinkama

Asimetrična plisirana suknja koja se nosi uz asimetričnu košulju na jedno rame i balerinke s remenom oko gležnja - što smo vidjeli na modnoj reviji kuće Dior - pun je pogodak. Stilski detalj koji osvaja je bez sumnje klasičan spoj bež i crne boje.

Volani, volani

Ulla Johnson iskoristila je volane da bi dala više pokretljivosti kariranoj midi suknji dok cool bluza kratkih rukava od iste tkanine kombinaciji daje posve novu dimenziju zahvaljujući naborima na cijeloj površini.