'sako jackie'

Kraljica Letizia zasjala u omiljenom chic stajlingu Jackie Kennedy

21.04.2023 u 09:15

  • +6

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: R.SMITH / Sipa Press / Profimedia

Bionic
Reading

Španjolska kraljica Letizia na eventu u Madridu plijenila je pozornost u chic sakou od bouclea, koji je proslavila Jackie Kennedy, te lepršavim bijelim hlačama visokog struka

Španjolska kraljica Letizia poznata je po svom besprijekornom modnom ukusu kojim prevladavaju sofisticirani stajlinzi i bezvremenski komadi. Upravo jedan takav nosila na eventu u Madridu za koji je birala ikonski modni komad; boucle sako koji je bio omiljen Jackie Kennedy, bivšoj prvoj dami SAD-a.

Kraljica Letizia birala je sako s potpisom brenda Mirto u vrijednosti od 390 eura, a za razliku od bivše supruge tragično preminulog J. F. Kennedyja, koja ga je voljela nositi na suknje, uskladila ga je s neodoljivim širokim hlačama u bijeloj boji. Visoki struk ovih elegantnih lepršavih hlača dodatno je istaknuo cropani kroj sakoa, čime je besprijekorna linija kraljice u potpunosti došla do izražaja.

Modna ikona 60-ih nosila ga je toliko često da je čak dobio naziv 'sako Jackie'. Riječ je o chic sakou od bouclea, materijala koji se izrađuje gustim pletenjem vune na specifičan način, a karakterizira ga kratak četvrtast kroj do kuka, strukturirani remeni kombinirani sa ženstvenom estetikom i niz kontrastnih gumbića nalik draguljima.

Stajling je zaokružila ružičastom torbicom jednog od najpoželjnijih španjolskih brendova Pons Quintana, slingback cipelama s visokom petom i minimalističkim zlatnim nakitom.

  • +2
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedavno je plijenila pozornost u haljini omiljenog cvjetnog proljetnog dizajna u nijansama ružičaste, plave i žute boje te efektnim detaljem u vidu nabora koje se s ramena spuštaju sve do struka.