put do zdravlja

Kivi može poboljšati vaše raspoloženje, evo kako ga uključiti u dnevnu prehranu

09.02.2024 u 18:35

Bionic
Reading

Otkrijte bezbroj dobrobiti kivija: malog, ali snažnog voća koje pršti vitaminom C i antioksidansima, poznatog po jačanju imuniteta i promicanju zdravlja kože. Novo istraživanje otkriva kako uključivanje kivija u prehranu može poboljšati raspoloženje

Već je poznato da hrana bitno utječe na naše raspoloženje pa tako velik broj ljudi poseže za slasnim obrocima kako bi se osjećali sretnije nakon teškog dana. I dok mnogi posežu za pizzama i burecima, iznenađuje podatak da je kivi itekako povezan s našim dobrim raspoloženjem!

Prema studiji objavljenoj u British Journal of Nutrition otkriveno je kako konzumacija kivija i vitamina C bitno utječe da to kako se osjećamo, prenosi Hola.

Kivi je voće bogato vlaknima, kalijem, vitaminom E te vitaminom C, a vitamin C ključan je za funkciju imunološkog sustava. Otkriće nove studije je da su tek četiri dana konzumacije kivija potrebna da ova zelena voćka pozitivno utječe na naše raspoloženje.

Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u tri skupine: jedna je dobivala dnevni dodatak vitamina C, druga je dobivala dva kivija dnevno, a treća je dnevno dobivala placebo tabletu. Rezultati su otkrili da su sudionici koji su konzumirali kivi vidjeli poboljšanje raspoloženja i vitalnosti nakon četvrtog dana, a znatno bolje rezultate dobili su nakon dva tjedna konzumacije.

Kivi je namirnica koju je vrlo lako uključiti u svoj prehrambeni plan, čak i ako niste veliki obožavatelj ovog zelenog voća.

U svoj jogurt ili zobenu kašu narežite kivi na tanke kriške kako bi upotpunio okus vašeg doručka, a zanimljiv je prijedlog uključiti kivi u svoje salate miješanjem kivija narezanog na kockice s miješanim zelenim povrćem, narezanim bademima i laganim preljevom od citrusa kako biste stvorili živahni i osvježavajući prilog za ručak ili večeru.

Sakriti okus kivija možete ukoliko ga uključite u zeleni smoothie s puno špinata, banana i kokosovog mlijeka.

na prodaju

Pokušajte se ne zaljubiti u ovaj šarmantni dom Emme Stone u Los Angelesu

Pogledaj galeriju