VEDRA NIJANSA

Kardigani u boji godine ultimativni su hit, a evo kako ih možete kombinirati

11.02.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Blijedoljubičasta nijansa koja sadržava i malo plave te s dodatkom ružičaste, tzv. lila, proglašena je Pantoneovom bojom za 2022. godinu

Riječ je o specifičnoj nijansi veri peri, koju je Pantone u prosincu 2021. proglasio bojom godine, a ona doista donosi dašak optimizma i vedrine u neveselu svakodnevicu i neizvjesnu budućnost.

Profinjena ljubičasta mješavina s nebeskim podtonom bez sumnje je savršen dodatak svakom stajlingu, osobito tijekom toplijih mjeseci, prema kojima polako već idemo.

Ova upečatljiva boja ima svoju intenzivniju, mračniju stranu, koju je sjajno isfurala Lady Gaga na premijeri filmskog hita 'House of Gucci', a s druge strane delikatna svjetlija nijansa osvaja nježnošću i djevojačkom razigranošću.

Blijedoljubičasta jako dobro izgleda primjerice na nježnim kardiganima kakvi su već osvojili slavne fashionistice poput Kaie Gerber, Belle Hadid i drugih vladarica Instagrama.

SKANDI STREET STYLE

Trebate inspiraciju za zimske stajlinge? Ugledajte se na trendseterice s europskog sjevera koje znaju kako nositi boje

Pogledaj galeriju

Nicola Brognano, kreativni direktor Bluemarinea, u svojoj je najnovijoj kolekciji inspiriranoj 90-ima i ranim 2000-ima uz pomoć svijetloljubičastih kreacija oživio nekad popularnu estetiku LA-a, koju su proslavile tadašnje it djevojke Paris Hilton, Britney Spears i Lindsay Lohan.

Ako vam se sviđaju ovakvi ženstveni kardigani, nećete pogriješiti ako ih spojite s npr. trapericama ravnih nogavica i tenisicama ili mule natikačama na petu. Što se tiče drugih boja, strogih pravila nema, nijansu lila uparite i sa zelenom, žutom, crvenom...