NEĆETE VJEROVATI!

Kakve sve probleme uzrokuje pogrešan odabir grudnjaka?

07.06.2013 u 11:51

Bionic
Reading

Vjeruje se da jedna od pet žena nosi neodgovarajući grudnjak. Žene najčešće podcjenjuju veličinu svojih leđa, a precjenjuju veličinu grudi

Stručnjaci upozoravaju kako mnoge žene trpe ozbiljne zdravstvene poteškoće jer nose pogrešne grudnjake. Bolna leđa, problemi s probavom, bolovi u vratu te osip na koži samo su neki od problema koji se javljaju kao posljedica lošeg izbora grudnjaka.

Vjeruje se da jedna od pet žena nosi neodgovarajući grudnjak. Žene najčešće podcjenjuju veličinu svojih leđa, a precjenjuju veličinu grudi. Smatraju da nije tako strašno ako im grudnjak ne odgovara u potpunosti, ali istraživanja pokazuju da grudnjak ne utječe samo na estetski dojam, nego u velikoj mjeri i na zdravlje.

'Žene dolaze u moju kliniku s problemima u ramenima i leđima, muči ih probava, pa čak i pluća. Gotovo nijedna nije svjesna da većina tih problema nastaje zbog lošeg izbora grudnjaka', pojasnila je kiropraktičarka Lorna Mills.

Dodaje kako se mnogi čude kada im kaže da je grudnjak uzrok i za njihove probleme s probavom: 'Nema tu nikakvog čuda. Kada žena sjedi, donji dio grudnjaka počiva na njezinoj dijafragmi. Ako je grudnjak neodgovarajući, a većinom je, onda pritišće njezin želudac i dijafragmu. Ako se to događa svaki dan, onda se ne treba čuditi probavnim problemima.'

Ako želite odabrati pravilan grudnjak koji vam neće uzrokovati probleme, najprije morate odabrati prave košarice. Većina žena bira veće košarice, a to nije dobro. Moraju biti odgovarajuće veličine. Potom pripazite na dio koji ide na leđa i ramena - nikako vas ne smije stezati. Uzmite si vremena za kupovinu grudnjaka i birajte one prirodnih materijala.