TAKO JEDNOSTAVNO

Kako izgledati mršavije u samo pet minuta

29.05.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Želite u samo pet minuta izgledati mršavije i vitkije? Ako ste pomislili da je to nemoguća misija, varate se. Naime, mudrim odabirom odjeće, materijala i krojeva možete izgledati bolje no ikada

Špic štikle s visokom tankom petom
Noge će vam izgledati vrlo seksi i vitko ukoliko odjenete suknju te uz nju kombinirate štikle sa zašiljenim vrhom te potpeticom visokom barem pet centimetara. Izduženi prednji dio štikle te vrtoglavo visoka potpetica izduljit će cijelu siluetu tijela, a listovi će izgledati nevjerojatno vitko. Naime, zbog štikli zaobljenih vrhova s debljom petom noge bi mogle djelovati kraće i zdepastije, piše Instyle.com.

Top s naglašenim dekolteom
Slatki topić u kakvoj jarkoj boji s naglašenim dekolteom te prošiven u struku može izgledati fenomenalno. Odaberite top s V-izrezom, a padajući materijal oko dekoltea odvratit će pogled s problematičnih područja te izdužiti gornji dio tijela. Što više kože pokažete u području između vrata i grudi, to će vaše tijelo djelovati elegantnije. Upamtite: dublji V-izrez vizualno će uravnotežiti šire bokove i bedra.

Odjeća za oblikovanje
Steznici, uske potkošulje, hlačice i slični odjevni predmeti koje nosite ispod odjeće mogu vam učiniti uslugu. Naime, dobrim odabirom odjeće za oblikovane možete podignuti grudi, stražnjicu ili pak sakriti trbuščić. Pravo rješenje koje će vas spasiti u posljednji tren.

Jednobojne kombinacije

Ako se od glave do pete odjenete u istu boju, stvorit ćete neprekinutu vertikalnu liniju, a postići ćete mršaviji i vitkiji izgled. Ukoliko je boja gornjeg dijela u kontrastu s donjim dijelom, pažnju ćete privući na srednji dio tijela, trbuh i struk. Dobar izbor su jednobojna odijela ili duga haljina, suknja te sakoić u istoj boji ispod kojega možete odjenuti majicu ili topić u kakvoj neupadljivoj boji.

Lažna preplanulost
Ukoliko ste odlučili pogledima izložiti noge ili ruke, krema za samotamnjenje ili pak sprej odličan su način prikrivanja malih nedostataka, poput vidljivih vena, celulita, tamnije pigmentacije i strija. Ako ipak ne želite posezati za lažnim tenom, namažite tijelo hidratantnim losionom ili uljem koji će postići učinak sjaja od glave do pete.

Nakit
Duge ogrlice vizualno izdužuju vrat te odvlače pažnju s bokova i trbuha, dok bogato ukrašene ogrlice duljine do prsa te viseće sjajne i isto tako bogato ukrašene naušnice šalju poruku 'gledaj me u oči'. Široke narukvice, masivno prstenje te tanke narukvice nanizane u velikom broju usredotočuju pogled na ručni zglob, a odvraćaju pažnju s gornjeg dijela ruku.

Usklađenost boje cipele i noge
Ukoliko želite izdužiti donji dio tijela, birajte obuću koja bojom odgovara ili vašoj odjeći ili pak tonu kože. Zimi posegnite za crnim tajicama i crnim čizmama, a ljeti potražite kakve seksi štiklice u boji vaše kože, po mogućnosti ukrašene remenčićima.

Frizura
Kosa podignuta u visoki rep napravit će nevjerojatnu promjenu. Kosu maknite s lica te je podignite u visoki rep. Nakon toga rep prilagodite svome licu. Promjena će biti nevjerojatna – lice će izgledati profinjenije i mršavije.

Najbolje traperice su one tamne boje i ravnoga kroja
Dobre traperice
Ukoliko želite izgledati koji kilogram mršavije, posegnite za obični trapericama ravnoga kroja. Za figuru su najlaskavije one tamne s običnim, neukrašenim i nenaglašenim džepovima. Izbjegavajte detalje koji privlače pozornost i daju dojam krupnosti. Stoga dva pua razmislite prije nego li posegnete za trapericama koje krase velike oznake, krupni gumbi ili kakvi drugi ukrasni dodaci. Najmršavije ćete izgledati u onima ravnog kroja i duljim točno do cipela.

Nosite donje rublje koje vam pristaje

Nošenje pogrešnog donjeg rublja može uvelike narušiti izgled. Krivo odabrani grudnjaci niti podižu niti oblikuju, a gaćice stvaraju ispupčenja i stvaraju crte koji narušavaju izgled stražnjice i bokova. Stoga, birajte donje rublje koje ne ostavlja tragove, a grudnjake isprobajte sve dok ne naiđete na onaj pravi.

Sportski sako
Sportski sakoić kombiniran s trapericama, na primjer onim ispranima, te kakvim topićem ili majicom s V-izrezom doista je odličan izbor. Treba samo paziti da sako ne bi bio prekratak, a ako je njegova duljina dobra, savršeno će prikriti sve nedostatke i obline koje želite sakriti.

Odaberite dobru tkaninu
Određeni materijali neće dodavati volumen, pa stoga posegnite za pamukom, traperom ili svilom. Neki materijali čak pomažu kako biste izgledali mršavije, a u tom slučaju odličan izbor su džersej, kašmir i fini pamuk. Ispod takvih materijala nije loše odjenuti i steznik koji će prekriti određene nedostatke. Glomazne materijale, kao što su antilop, saten, samt, baršun i angora, pretežito izbjegavajte te ih nosite što rjeđe.