JE LI NEWSWEEK PRETJERAO?

Kako bi princeza Diana izgledala s 50

29.06.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Da je živa, princeza Diana slavila bi ovog petka svoj 50. rođendan. Američki politički tjednik Newsweek pokušao je zamisliti kako bi danas izgledala i što bi radila narodna princeza. Naslovnica časopisa s fotošopiranom Dianom koja šeće uz svoju snahu Kate – uzburkala je duhove. Provokativno, šokantno ili jednostavno glupo?

Da je živa, princeza Diana bi na Facebooku imala 107.623 prijatelja, na Twitteru 10 milijuna sljedbenika, a status veze glasio bi joj: 'komplicirano je'. Barem tako misli glavna urednica Newsweeka, slavna novinarka Tina Brown koja je naslovnicu novog broja posvetila imaginarnom životu Lady Di.

Botoks i prijateljstvo s Camillom

Na naslovnici koja je već uzburkala duhove, fotografija je princeze (digitalno postarana) kako hoda uz svoju snahu Kate, vojvotkinju od Cambridgea. Još uvijek vitka, s jedva nekoliko bora ona licu, majka princa Williama sa smiješkom gleda u svoju snahu. U članku, urednica Tina Brown zamišlja kako bi Diana živjela u New Yorku i nakon što se udala još dva puta. Brown vjeruje da bi Diana dala nogu Dodiju Al Fayedu da nisu oboje poginuli u prometnoj nesreći u Parizu, u kolovozu 1997. Brown daje laskavu sliku Diane. 'Diana je oduvijek imala stila i nosila bi kombinaciju J Crew i Galliana na način na koji Michelle Obama spaja odjeću kombinirajući casual i glamur.

'Nema sumnje da bi zadržala svoj besprijekoran ten s par strateški raspoređenih injekcija botoksa, a savršene ruke tonirala bi u teretani.' Brown, koja je napisala knjigu 'Diana Chronicles', pretpostavlja da bi majka dvojice prinčeva ostala u dobrim odnos s bivšim mužem Charlesom, a postala bi najbolja prijateljica s Kateinom majkom Carole Middleton. 'Vjerujem da bi, dirljivo, njezin najbolji prijatelj u kasnijim godinama bio upravo njezin prvi muž', piše Brown. Charles bi, u ovoj novinarskoj pretpostavki, iako u braku s Camillom, iznenada otkrio da mu je Dianino društvo neobično ugodno. A Diana više ne bi Charlesa smatrala zamornim i dosadnim. Brown sugerira i da bi se Diana pomirila s Camillom.

Naslovnica novog broja Newsweeka posvećena je imaginarnom životu Lady Di
Ljubomorna na snahu Kate

Nakon svih ljubavi i gubitaka, napokon bi prestala osjećati gorčinu prema Camilli. Ogroman šešir koji je nosila Camilla na Williamovom vjenčanju bio bi joj dovoljna satisfakcija, zaključuje Brown. Iako će kasnije zavoljeti svoju snahu, Brown vjeruje da bi je u početku smatrala prijetnjom. 'Interes javnosti za Kate ne bi se najprije svidio Diani. Morala bi se navikavati na to da svjetla reflektora nisu uperena samo prema njoj.'

Što bi 'lajkala' Diana?

Newsweek je ponudio u članku i primjere kako bi izgledala stranice princeze Diane na Facebooku. Imala bi 107.623 prijatelja, među kojima su Bono Vox, Chelsea Clinton, David Beckham, J. K. Rowling i Rafael Nadal. Poslala bi zahtjev za prijateljstvom Camilli Parker Bowles. Na zidu bi joj poruku ostavila i Sarah Ferguson moleći da se nađu na piću.

Princeza bi pozirala na modnim revijama uz Davida i Victoriju Beckham. Fotografiju bi opisala riječima: 'Sjedim u prvom redu s Beckhamovima na Burberryju. Sviđaju mi se cipele!' Brown vjeruje i da bi se nastavila baviti dobrotvornim radom te da bi prikupljala sredstava za žrtve uragana Katrina, terorističkog napada 11. rujna te žrtve potresa na Haitiju i u Pakistanu.