ŠTO JE BOLJE

Kad krenuti u blagdanski šoping - puno ranije ili u zadnji tren?

16.11.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Iako je studeni, izlozi dućana već nas podsjećaju na nadolazeće blagdane. Kako biste izbjegli praznično ludilo, u tome će vam svakako pomoći dobra priprema

Ako predblagdanske pripreme najvjerojatnije obavljate nekoliko dana prije samih blagdana, možda biste ove godine mogli krenuti ranije. I mirno prolaziti pored lica koja stoje u kolonama ispred šoping-centara da bi zatim još satima stajali u velikim redovima tri dana prije Božića. Lijep je osjećaj obaviti sve na vrijeme i bez stresa.

Ako je već sve u dućanima, zašto želite kupovati u zadnji tren? Mislite da će tada biti veći popusti ili živite u nadi da ćete ove godine lakše proći sa šopingom?

Budite pametniji, napravite popis već ovog vikenda...

Na svoju listu, osim poklona i kupnje dodatnih dekoracija, ne zaboravite dodati namirnice za recepte koje ovih blagdana planirate isprobati.

Ako je glavni razlog vaših kasnih predblagdanskih priprema kroničan nedostatak vremena, zašto ne biste pokušali doći do zacrtanih stvari putem interneta? Bez nepotrebnih gužvi, čekanja u redovima na blagajnama i nervoze, uz dostavu na kućnu adresu uštedjet ćete dragocjeno vrijeme.

Šoping možete obaviti i za vrijeme radnog vremena, u pauzi. Klik-klik i barem obavite šoping namirnica koje ne želite tegliti kući. Dajte da trgovci to naprave za vas - sigurno možete uložiti snagu u nešto pametnije. Barem vino, ulje, mineralnu vodu i mlijeko, koji su teški kao sam vrag, možete kupiti online… pa neka drugi nose. Za one koji su trudni ili žive na višim katovima bez lifta, jedan protip: Konzumovi dečki besplatno nose stvari i na peti kat bez lifta.

Veliku kupnju obavite nekoliko tjedana ranije, a ona tri zadnja dana prije Badnjaka ostavite doslovno za kupnju sitnica koje ste zaboravili.

Ista je stvar s blagdanskim dekoracijama. Kuglice, stolnjake ili salvete vjerojatno ne želite kupovati putem interneta jer ih želite vidjeti uživo. I je li ih bolje gledati u miru, potkraj studenog ili početkom prosinca, ili je baš super biti u hektičnoj gužvi oko 20. prosinca? Odgovor znate i sami.

Priprema je izbjegavanje pola stresa.