KAŠMIRSKA JESEN

Kad jednom odjenete ove udobne i tako mekane komade, nećete poželjeti nijedne druge

20.11.2023 u 13:14

Bionic
Reading

Poput većine vunenih komada, oni stvoreni od mekog kašmira ističu se bezvremenskim izgledom i, samim time, oduvijek predstavljaju modnu investiciju vrijednu ulaganja

Već godinama na modnoj sceni kao najkvalitetnije pletivo slove komadi od kašmira, a ono je, prvenstveno zahvaljujući high street brendovima, danas puno dostupnije širim masama.

Uz ovu tkaninu veže se vrlo zanimljiva priča. Na modnoj sceni dobila je nadimak 'dijamantno vlakno' i to s vrlo dobrim razlogom – pruža luksuzan osjećaj na koži, što osiguravaju najfinija vlakna dobivena od kašmirskih koza.

  • +9
Komadi od kašmira Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Što su vlakna sitnija, lakša i dulja, to su skuplja i plemenitija. Da bi se džemper zvao kašmirskim, mora sadržavati najmanje 85 posto kašmirske vune, a ovaj lukusuzni i tako mekani materijal i ove sezone najpoželjniji je upravo na njima.

Džemper od kašmira bezvremenski je odjevni komad koji svaku kombinaciju za hladnu sezonu čini neizmjerno sofisticiranijom. Izuzetno svestran kao bazni komad, čini idealnog stilskog partnera ležernim trapericama, elegantnim hlačama, pa čak i suknjama u svekodnevnim stajlinzima, pritom savršeno oslikavajući sveprisutnu i vrlo popularnu estetiku tihog luksuza.

Neutralne nijanse iz sezone u sezonu uvijek iznova dominiraju komadima od kašmira, predvođenima bezvremenskim džemperima, što ih čini svestranom opcijom u hladnim mjesecima. Bilo da ih nosite uz traperice ili udobne hlače ravnih i širih nogavica ili pak pencil suknju, garancija su klasičnog i svevremenskog looka. Veste od kašmira sjajno se slažu i uz kožne komade poput hlača ili suknji!

Udobnost je i dalje na cijeni pa se i ove sezone nose pletene hlače - i to po mogućnosti od kašmira zbog nenadmašne mekoće. Za chic stajlnge, koji neće napraviti veliku 'štetu' u budžetu, tu su tako jednostavne, a opet tako neodoljive pletene haljine, savršene za dane kad ne znate što biste odjenuli, no ne želite žrtvovati udobnost i chic izgled.

Osim što je riječ o potpuno prirodnom materijalu koji grije i ne potiče znojenje, kašmir je toliko mekan i blag prema koži da jednom kada ga probate, više nikad nećete pristati na bilo što drugo. Nježnost komada od kašmira jednostavno se ne može se usporediti s onom koju pruža bilo koji drugi materijal pa se isplati u njih uložiti koji euro više jer ćete ih zasigurno nositi godinama. Iako je ovaj divan materijal najzastupljeniji u formi džempera, ne zaboravite 'škicnuti' ponudu modnih dodataka za zimu, poput šalova, rukavica i kapa, kakvih ni ove sezone ne manjka u kolekcijama poznatih brendova. A ako ništa drugo, počastite se kašmirskim čarapama, za trenutke chillanja ispred teleizora uz dugim zimskim večerima.

U kreiranju sadržaja rubrike Lifestyle izdvajamo proizvode koje smatramo kvalitetnima i koje i sami radi koristimo. Proizvode navedene u ovom članku sponzorirao je Zalando.