PRIPREMITE SE

Jeste li spremni za najdepresivniji ponedjeljak u godini?

20.01.2014 u 09:11

Bionic
Reading

Da, čeka nas depresivni ponedjeljak, ali ne očajavajte jer rješenja ima!

Pred nama je najedepresivniji ponedjeljak u ovoj godini – 20. siječnja! Već dulje vremena stručnjaci pojašnjavaju da treći ponedjeljak u godini depresivnim čini kombinacija lošeg vremena, financijskih dugova i svjesnosti da su blagdani prošli.

Dobra je vijest da lijeka ima! Umjesto svoje uobičajene odjeće, du ponedjeljak na posao odjenite odjeću vedrih boja. Stručnjaci kažu da će to pomoći da se bolje osjećate.

Ipak, istraživanje koje je proveo Mental Health Research UK found, otkriva da svaki peti čovjek neće odjenuti odjeću vedrih boja jer vjeruje da tako izgleda manje profesionalno.

Naravno, kada je riječ o poslovnom odjevanju, žene su puno pustolovnije i otvorenije od muškaraca i sklonije su eksperimentiranju. Upravo bi žene i mogle poslušati savjet stručnjaka te u ponedjeljak na posao doći u crvenim, žutim ili zelenim kombinacijama.

'Depresija je danas vrlo raširen problem i o tomu treba govoriti. Naravno da odjeća vedrih boja neće spriječiti depresiju, ali će zaista učiniti da se čovjek osjeća bolje jer je već odavno dokazano da vedre boje podižu raspoloženje', pojasnila je dr. Laura Davidson koja je radila na istraživanju.