PROMJENA JE VAŽNA

Gisele Bündchen tvrdi da je prehranom izliječila napade panike, ali i 'tešku' depresiju

22.03.2024 u 23:14

Bionic
Reading

Za slavnog brazilskog supermodela mentalno zdravlje izuzetno je važno, ponajviše zbog događaja iz prošlosti, pa mu posvećuje veliku pozornost

Ako pitate Gisele Bündchen briga za mentalno zdravlje počinje ni manje ni više nego u kuhinji. Slavna brazilska manekenka je u svom posljednjem televizijskom gostovanju otkrila kako se promjenom prehrane oporavila od 'teške' depresije', kao i napadaja panike, od kojih je patila u svojim ranim 20-ima.

'Nisam imala pojma da je sve to povezano s mojim stilom života, no hrana je imala veliki utjecaj. Nisam obraćala puno pozornosti. Samo sam jurila uokolo', rekla je danas 43-godišnja Gisele i potom otkrila da je godinu i pol dana provela obilazeći liječnike i specijaliste.

  • +4
Gisele Bündchen Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / imago stock&people / Profimedia

Taj period života opisuje kao jedan od najgorih, a nakon što, rekla je, više nije znala kome da se obrati, potražila je pomoć kod naturopatskog liječnika. (Naturopatija je zdravstvena disciplina koja se bazira na tretiranju uzroka bolesti prirodnim metodama liječenja kako bi se postiglo optimalno zdravlje koje može biti ugroženo genetskim predispozicijama, nutricionističkim debalansom i životnim stilom. - stoji na stranici naturopatija.hr).

'Rekao mi je: 'Gisele, moraš promijeniti svoju prehranu'. Sjećam se da sam ga pitala: 'Prehranu? Kakve to veze ima s napadima panike?' Na to mi je odgovorio da ima puno veze s tim.'

CHIC GISELE BÜNDCHEN

Kožni kaput i visoke čizme: Ubojita kombinacija lijepoj Brazilki stoji kao salivena

Pogledaj galeriju

Sve do tada Gisele je živjela lošim načinom života - pila je puno kave, pušila i imala loše prehrambene navike. Nakon toga je i sama shvatila da joj takav način života uništava zdravlje, ali ju je i doveo u stanje u kojem se nalazi.

'Sve se nakon toga promijenilo. Postala sam druga osoba. Počela sam prakticirati meditaciju, jogu, učila sam tehnike disanja. Bilo je to dugo putovanje. Hrana je za mene danas lijek.'

Danas, osim što vježba pilates, ali i kardio vježbe, uživa u treninzima na otvorenom, surfanju, plivanju, jahanju konja i odbojci. Kad se probudi popije mlaku vodu s malo limuna i keltske soli, a nakon treninga pojede jaja ili smoothie. Ono što izbjegava i što smatra najvećim otrovom je bijeli šećer.