tajna JE u organizaciji

Jednostavni trikovi za uređenje luksuznog dnevnog boravka s malim budžetom

22.02.2023 u 06:16

Bionic
Reading

Donosimo nekoliko jednostavnih trikova uz koje ćete u svom dnevnom boravku postići 'wow' efekt bez trošenja cijelog bogatstva na uređenje

Uređenje dnevne sobe jedan je od najvažnijih zadataka koji je pred vama kada se odlučite za osvježenje interijera. Osim što je zahtjevno uskladiti sve elemente i boje da čine savršenu sinergiju s prostorom, uređenje ove prostorije na moderan i luksuzniji način može biti i iznimno skupo.

No dizajneri interijera otkrili su nekoliko trikova uz koje svoj dnevni boravak možete odjenuti u luksuzno ruho, a da ne potrošite čitavo bogatstvo!

Velika umjetnička slika na zidu

Postavljanjem velike umjetničke slike na zid možete izazvati pravi wow efekt, i to bez velikog budžeta. Slika će privući svu pažnju na sebe i ostale predmete u sobi staviti u drugačiji, luksuzniji kontekst. Uz to, ako imate pretežito neutralne boje, možete osvježiti prostoriju upečatljivim kontrastom odabirom slike u raznim žarkim nijansama.

Minimalistički stil

Čak i da uređujete dnevni boravak s pozamašnim budžetom, činjenica jest da biste pretrpavanjem raznim predmetima stvorili dojam neorganiziranosti i neurednosti, a to je vrlo daleko od luksuza. Stoga igrajte na kartu minimalizma i smanjivanjem kolekcije suvišnih dekorativnih predmeta kreirajte otvoreniji prostor u kojem ćete istaknuti samo neke tako da zablistaju punim sjajem.

Dekoracije čine veliku razliku

Najjednostavniji i najisplativiji način da unesete dašak luksuza u dom su glamurozne dekoracije. Svijeće u žarkim bojama, zlatni svijećnjaci, predmeti od kamena, bogati buketi cvijeća, velike vaze... samo su neke od ideja za ukrase kojima možete u potpunosti promijeniti izgled dnevne sobe.

Neobični elementi

Predimenzionirane fotelje, dekorativni tepisi na zidovima, podni jastuci, stolić za kavu dizajniran kao panj drveta, upečatljiva presvlaka na kauču, jastučići u neočekivanim oblicima i slični predmeti omogućuju da malom promjenom stvorite drugačije ozračje u dnevnom boravku.

Promjena rasvjete i zidnih tapeta

Rasvjeta igra vrlo važnu ulogu u svakoj prostoriji, pa tako i u dnevnoj sobi. Luster grandioznog dizajna, trendi podne svjetiljke s različitim uzorcima ili vrlo elegantna zidna rasvjeta omogućit će stvaranje ugodnog i modernog interijera s jedinstvenim ambijentom.

Ako imate tapete na zidu, ne zaboravite da samo promjenom njihovog dizajna praktično u potpunosti možete preurediti dnevnu sobu. Opcija je pregršt, a za dojam luksuza birajte šare i slične neočekivane dekore koji će biti odraz autentičnosti i originalnosti moderno uređenog prostora.