SAVRŠENA KOMBINACIJA

Jede vam se nešto slatko? Ovim divnim čokoladnim muffinima s mentom zbilja je teško odoljeti

11.12.2021 u 13:47

Bionic
Reading

Čokolada i menta neodoljiva je kombinacija okusa koja će malo koga ostaviti ravnodušnim, a ako nikad niste isprobali čokoladne muffine s mentom, krajnje je vrijeme da to ispravite

Mješavina čokolade i mente pravi je slastičarski klasik koji se može primijeniti na mnoge deserte. Što kažete na divne čokoladne muffine s mentom koji će, niti ne sumnjamo, brzo nestati s pladnja jer se teško zaustaviti samo na jednom.

Idealni su za doručak ili međuobrok, a nisu teški za pripremiti.

Sastojci:

150 g brašna

120 g maslaca

120 g bijelog šećera

140 g mlijeka

3 jaja

prašak za pecivo

50 g mliječna čokolade (i još 10 grama naribati)

30 g likera od mente

Priprema:

Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva, a čokoladu otopimo u mikrovalnoj pećnici pazeći da ne zagori.

Istucite maslac zajedno sa šećerom dok se ne dobije homogena smjesa. Uključujemo jaja jedno po jedno, bez dodavanja još jednog dok se prethodno dobro ne uklopi. Brašno prosijemo s kvascem. U zdjelu ulijte polovicu smjese brašna i kvasca i dobro promiješajte. Dodajte mlijeko i liker od mente i nastavite miksati. Ostatak brašna sjedinite i dio te smjese odvojite u drugu posudu u koju ćete dodati otopljenu čokoladu.

Malo ove smjese ulijte u podlogu kalupa za muffine i na vrh dodajte ostatak tijesta. Muffine stavite na lim za pečenje i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Muffine izvadite, pustite da se ohlade i naribajte malo mliječne čokolade.

Ukrasite muffine listićima mente i spremni su za posluživanje. U slast!