EKSPLOZIVAN UŽITAK

Je li ovo najbolji put do višestrukog orgazma?

09.10.2012 u 09:52

Bionic
Reading

Žene često misle da je teško dostići višestruki orgazam, ali stručnjaci kažu da je to velik užitak do kojeg svaka dama može lako doći

Kimberly Dawn Neumann za magaziniVillage razgovarala je s nekoliko seksologa koji su objasnili kako žena može doći do višestrukog orgazma.

Višestruki orgazam su trenuci kada žena doživi nekoliko vrhunaca u jednom intimnom odnosu. Autor knjige 'The Great Lover Playbook' Lou Paget tvrdi da postoje tri vrste višestrukog orgazma. Prva je kada između orgazma postoje trenuci u kojima žena uopće ne osjeća uzbuđenje, druga je s nekoliko minuta razmaka, a treća kada orgazmi stižu u razmaku od nekoliko sekundi. Lou Paget kaže da je ženama lakše doživjeti višestruki orgazam nego muškarcima, a ako se događaju u samo nekoliko sekundi razmaka, žena to uopće ne mora primijetiti.

U nekim pozama lakše je postići višestruki orgazam

Prema istraživanju Škole za javno zdravstvo Johns Hopkins Bloomberg, žene koje imaju više samopouzdanja i empatije lakše mogu doći do višestrukog vrhunca. Ako se žena ne osjeća ugodno ili joj se po glavi motaju misli poput onih da se ne bi trebala seksati, neće doživjeti višestruke orgazme. S druge strane, žene koje se osjećaju dobro u svom tijelu te ga poznaju mogu bez problema dostići višestruke orgazme. Dakle, sve je u glavi i odnosu prema samom sebi i svojem tijelu.

Najbolji način da žena upozna svoje tijelo i seksualne preferencije je masturbacija, kaže Paget. Jednako tako može i sama doći do višestrukih orgazama, možda još lakše nego s partnerom, jer može ići svojim tempom i bez pritisaka. Paget također ističe da žene u solo akciji često otkriju dijelove tijela čija ih stimulacija također uzbuđuje, a da to nisu znale.

G-točka nije jedino mjesto koje vam može osigurati eksplozivni orgazam. Žene su sposobne doživjeti orgazam pomoću čak deset različitih vrsta stimulacija klitorisa, bradavica, vagine i anusa', objašnjava Paget. Ako istražujete te različite živčane sustave, zajedno mogu potencirati orgazme. Treba isprobavati razne kombinacije, prepustiti se igri i rezultat neće izostati.

Da biste doživjeli višestruki orgazam, važno je da vas ništa ne ometa. Stoga za ovakvu avanturu trebate imati više vremena na raspolaganju. Organizirajte opušteni dan za vikend i posvetite se sebi i partneru. Tijekom seksa obratite pažnju na ritam jer on obično opušta žene te polako zaboravljaju na dnevne brige i prepuštaju se seksu. Opuštenost i uzbuđenje su važni i zbog vlažnosti, jer inače žena neće moći dostignuti vrhunac. U tom slučaju mogu pomoći lubrikanti.

Nekoliko poza može ubrzati dolazak orgazma. Misionarska poza u kojoj partner poviše leži na ženi, a ona ga obujmi nogama ima jači pritisak na klitoris, a može stimulirati i G-točku. Ako je žena na muškarcu, i to u sjedećoj pozi, može sama stimulirati klitoris, kao i u pozi 'žlica' u kojoj je par na boku, a muškarac iza žene.

Nagnete li bokove i zdjelicu prema naprijed, skratit ćete put vaginalnog kanala i penis će ući dublje. U tome vam može pomoći i jastuk koji trebate staviti pod guzu.

Paget podsjeća da žene češće u krevetu razmišljaju kako izgledaju i kako će ih partner doživjeti, a tada ne mogu uživati do kraja. Treba zaboraviti sve oko sebe i osjetiti partnera pa se prepustiti zadovoljstvima.