GLAVA U TORBI!

Japanke su najopasnija obuća za vožnju

19.08.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Iako je riječ o ravnoj obući kakva se i preporučuje za vožnju, problem je što su to papuče, pa donji dio često može zapeti ispod papučice za kvačilo ili kočnice, što dovodi do gubitka kontrole nad vozilom, a potom i do nesreća

Japanke su možda idealna obuća za ljeto, ali nikako nisu prava obuća za vožnju automobila! Zašto? Statistike pokazuju da su upravo japanke odgovorne za oko 1,4 milijuna prometnih nezgoda svake godine!

Iako je riječ o ravnoj obući kakva se i preporučuje za vožnju, problem je što su to papuče pa donji dio često može zapeti ispod papučice za kvačilo ili kočnice, što dovodi do gubitka kontrole nad vozilom, a potom i do nesreća.

Istraživanja pokazuju da je znatno opasnije voziti u japankama nego u visokim potpeticama jer su potpetice ipak čvršće pa su samim time i stabilnije za vožnju.

Sve veći broj istraživanja pokazuje da su sve vrste papuča opasne za vožnju, a japanke – kao najmekše od njih – iznimno su opasne i stručnjaci poručuju da bi ih se obavezno trebalo izbjegavati u vožnji. Napominju kako mnogi ljudi nisu svjesni opasnosti, a kada to osvijeste, nažalost, najčešće je već kasno.

Osim japanki, među najopasniju obuću za vožnju ulaze i tzv. platforme, visoke potpetice te espadrile. Također, nije preporučljivo ni voziti bos jer ni to ne ulazi u kategoriju sigurne vožnje.