modni favoriti

Inspirirani 70-ima: Ovako izgledaju komadi iz najpoželjnije kolekcije H&M-a

08.02.2024 u 11:23

  • +64

H&M Studio SS24

Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Bionic
Reading

High street div H&M predstavlja posljednju Studio kolekciju, prepunu modernih silueta na tragu komada opuštenog stila iz 70-ih

'Moda je u praktičnom raspoloženju za proljeće, fokusirana na arhetipove garderobe – kaput strogog kroja, pouzdane traperice, laskavu haljinu – koji odaju tiho samopouzdanje. Htjeli smo uhvatiti taj nenametljivi osjećaj s prekrasno krojenim suvremenim komadima koji usprkos tome potiču želju, lako se prenoseći iz dana u noć i iz sezone u sezonu', riječi su kreativne savjetnice i voditeljica dizajna ženske odjeće u H&M-u, Ann-Sofie Johansson.

Blijedoplavi kožni kaput odaje jednostavnu sofisticiranost uz opušteni kroj, uključujući sako naglašenih ramena.

Pripijeni i lepršavi traper odiše ležernim sjajem zajedno sa salonkama ukrašenim kamenčićima. Kako pada noć, mini haljina s printom zmijske kože daje suptilnu retro notu uz laskavu goruću narančastu maksi haljinu.

Modni dodaci obuhvaćaju glatke kožne čizme do koljena, kožne mule cipele s niskom potpeticom i odvažan nakit od kamenčića.

Prepoznatljiva podstavljena torba H&M Studio, stalni favorit kroz godišnja doba u različitim bojama i veličinama, vraća se u smanjenoj varijanti s otiskom zmijske kože.

Visokokvalitetni materijalu u fokusu su nove Studio kolekcije H&M-a - loža bez kroma, vrhunska vuna i organski pamuk, uz nizom održivijih i konvencionalnijih materijala poput Infinne - celuloznog vlakna napravljenog od recikliranog tekstila.

'Ove sezone dizajnerski tim je imao na umu kreativce slobodnog duha, u pokretu i spremne na avanturu. Osvrćući se na pravila odijevanja iz 70-ih i prožimajući ih suvremenim detaljima, željeli smo kolekciji dati vrlo sofisticiran dojam, s legendarnim komadima poput kožnog kaputa ili fantastičnog para čizama do koljena nosivih na mnoštvo načina', riječi su Linde Wikell, dizajnerica koncepta u H&M- ovoj Studio liniji.