svi ih žele

Imate li ih? Ovo su najtraženiji modni komadi u sezoni blagdanskih zabava

12.12.2023 u 05:57

Bionic
Reading

Prosinac je stigao, a s njim i sezona blagdanskih zabava. Bilo da se radi o obiteljskom okupljanju, poslovnom domjenku, novogodišnjoj zabavi ili samo noćnom izlasku u grad s prijateljima, idealno je vrijeme za nošenje najboljih svečanih komada

Analizirajući kupovne navike svojih 120 milijuna korisnika, kao i trendove pretraživanja na Googleu, modna tražilica Stylight pokušala je doznati najveće modne trendove u sezoni blagdanskih zabava. Od statement dodataka do najsjajnijih modnih predmeta, ovih osam trendova najviše je zaintrigiralo modne konzumente.

Umjetno krzno

U potrazi ste za komadom luksuznog izgleda zbog kojeg nećete morati duboko posegnuti u novčanik? Isplati se obratiti pozornost na trend umjetnog krzna. Ove godine vidimo ga posvuda - na jaknama i kaputima, kao i modnim dodacima poput torbica i šešira, savršenih predmeta za podizanje svečanih lookova na višu razinu. Na Stylightu su zabilježili porast potražnje za modnim artiklima od umjetnog krzna za 41 posto.

Statement naušnice

Jedan od must-have dodataka ove blagdanske sezone svakako će biti naušnice upečatljivog izgleda, a ove sezone za njih vrijedi pravilo - što veće, to bolje. Za velikim naušnicama metalik sjaja na Stylightu je porasla potražnja za 10 posto.

Crvene najlonke

Nema sumnje da je crvena hit 2023., a tako je i dok se približavamo novoj kalendarskoj godini. Vidjeli smo pregršt torbica i cipela te boje, a sada je vrijeme za crvene najlonke. Ovaj pomalo neočekivan trend savršeno se uklapa u blagdansku sezonu, a na Stylightu je potražnja za njima posljednjih tjedana porasla za 77 posto.

Čipkasti topići

Topići od čipke već su se pokazali velikim trendom u aktualnoj sezoni, a njihova dominacija nastavlja se u blagdanskoj sezoni. Majice od čipke predstavljaju jednostavan i elegantan način postizanja besprijekornih svečanih outfita, stoga nimalo ne čudi podatak da je potražnja za njima na stranicama Stylighta porasla za 45 posto.

Srebrne čizme do koljena

Srebro je očekivani trend po pitanju svečanih lookova, a ove sezone istaknuto je na čizmama do koljena. U kombinaciji s mini suknjom ili haljinom - ovaj svjetlucavi par obuće unijet će glamur u vaš blagdanski outfit. Pretraživanje srebrnih čizama na Googleu je poraslo za 43 posto, stoga se pripremite vidjeti ovu svjetlucavu obuću posvuda.

Šljokice

Šljokice su posvuda. Barem se tako čini u ovo doba godine. Jedan su od must-have trendova ove godine, posebice one istaknute na topićima. Na Stylightu je tako zabilježeno povećanje potražnje od 20 posto za svjetlucavim topićima.

Maksi suknja srebrne boje

Metalik tonovi, posebice srebrni, ove blagdanske sezone osobito su popularni, a ponajviše u formi suknji maksi kroja.

Svjetlucave srebrne maksi suknje u kombinaciji sa svilenim topovima i blejzerima osiguravaju sofisticirane i elegantne lookove u sezoni blagdanskih zabava, a potražnja za njima na Googleu je porasla za 82 posto.

Mašne

Još jedan trend uočen u blagdanskoj sezoni su mašne. Ovaj šarmantan detalj sada krasi frizure, haljine, majice, torbice i cipele te se savršeno uklapa u blagdansku sezonu. Na Googleu su pretrage mašni (u odnosu na druge modne segmente) porasle za 56 posto.