MODNI TRENDOVI

Ili ga volite ili mrzite: Veliki povratak kontroverznog komada koji može biti itekako cool

03.03.2023 u 06:42

Bionic
Reading

Sjećate li se tzv. kožnih tajica, načinjenih od umjetnih tkanina koje imitiraju sjaj kože, a koje su prije 10-ak godina žarile i palile modnom scenom? Sudeći po modnim revijama francuskih luksuznih kuća Céline i Givenchy, vraćaju se u velikom stilu

Kontroverzni modni komad bio je na vrhuncu popularnosti 2010., kad su se slavne fashionistice ponosno prešetavale u ovoj upečatljivoj varijanti tajica koje u svakom slučaju privlače poglede.

Kako se trendovi ciklički izmjenjuju, doživjeli smo povratak mnogih zaboravljenih trendova poput npr. korzeta ili traperica niskog kroja po uzoru na tzv. estetiku Y2K, a sad su najnoviji trend - kožne tajice.

  • +7
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Budući da su sad apsolutni hit modeli hlača sa širim nogavicama, ovaj se modni revival smatra popriličnim odmakom.

No hlače uskog kroja polako se vraćaju na scenu.

Nema tko ih nije tad nosio, od Miley Cyrus pa do cura iz klana Kardashian-Jenner, a sad su ponovno pristigle na modnu scenu u novom ruhu. Neke modne kuće već su lansirale ovaj odjevni predmet oko kojeg su mišljenja vrlo podijeljena, a ako niste sigurni kako ih nositi ove sezone, donosimo nekoliko savjeta.

Znači li to da se modni svijet odjednom zasitio modela širokih hlača, dominantnih već nekoliko sezona?

Hedi Slimane za Céline i Matthew Williams za Givenchy izveli su kožne tajice na modnu pistu na svojim revijama za jesen/zimu. Zvijezde poput Hailey Bieber ili Mariah Carey već su nosile pripijene hlače ove zime, a mnoge modne influencerice sve češće se ponosno šeću u uskim modelima.

Kako ih kombinirati? Prije svega, odaberite klasične varijante u crnoj boji jer ih možete lako kombinirati, za razliku od kožnih tajica npr. u bež ili crvenoj.

Kožne tajice možete odjenuti za večernji izlazak, ali i posao ili šetnju gradom, dok u kombinaciji s npr. hudicom ili udobnim sweatshirtom i tenisicama imate savršenu casual kombinaciju.

Za nepogrešive stajlinge poigrajte se siluetom. Budući da su tajice uske, najbolje izgledaju s voluminoznim topovima, udobnim kardiganima ili džemperima. Nikad ne možete pogriješiti npr. oversized džemperom ili majicom. Sako, jakna naglašenih ramena ili dulji vuneni kaput također su uvijek dobar izbor.

Olivia Palermo također ima genijalan stajling. Uz kožne tajice nosi čizme na vezanje i oversized basic košulju te ju je s jedne strane ugurala u hlače. Sako i trench prsluk upotpunjuju ovu modnu kombinaciju, a uz ovaj jednostavan look odlično bi funkcionirao i klasični baloner.

Možete ih nositi čak i ljeti. Samo pripazite po najvećim vrućinama, a dobra je opcija odabrati model od tanke prave kože. Silvie Mus svoje crne kožne hlače nosi s bijelom majicom bez rukava i visokim petama, a Hailey Bieber spojila je kožne tajice s klasičnim crnim kaputom i udobnim zimskim čizmama.