SMANJUJU GRUDI

Hrvati se za ljeto spremaju kod - estetskog kirurga!

22.06.2014 u 06:20

Bionic
Reading

Ako je suditi po pacijentima koji se prije ljeta odluče posjetiti estetskog kirurga, čini se da su i Hrvati i Hrvatice opsjednuti - grudima!

Ljetni mjeseci i skidanje u kupaće kostime posebno su stresno razdoblje za sve one koji su tijekom zimskih mjeseci nakupili višak kilograma, nisu dovoljno vježbali ili pak muku muče zbog loše genetike. Upravo zbog tih razloga klinike za estetsku kirurgiju u razdoblju prije ljeta imaju pojačan promet. Tijekom cijele godine kod oba spola najčešći estetski zahvat je korekcija nosa, no pred ljeto i žene i muškarci požele promijene na grudima. Žene ih povećavaju, a muškarci smanjuju.

'Što se tiče muškaraca, korekcije muških grudi najtraženiji su estetski zahvat prije ljeta. Riječ je o muškarcima do 30 godina koji taj problem vuku uglavnom od puberteta. Danas su mlađi muškarci posebno samosvjesni i čak ako grudi nisu previše izražene, smeta im ako se, primjerice, bradavice naziru ispod majice. Imamo mnoštvo mlađih muškaraca koji, iako su utrenirani, svejedno imaju problem s većim grudima. To rješavamo liposukcijom, kirurški ili kombinacijom. Dakle, po rubu bradavice zarežemo i vadimo masno tkivo', rekao nam je estetski kirurg Dinko Tončić koji napominje da oporavak od tog zahvata traje tjedan dana, a cijena mu je 15.000 kuna.

Iako broj muškaraca u estetskim poliklinikama s godinama sve više raste, žene su još uvijek češći pacijenti i riječ je o ženama do 40 godina. Naš sugovornik procjenjuje da je omjer 60:40 u korist žena. 'U našoj poliklinici žene najčešće dolaze na korekciju nosa, no pred ljeto su u porastu korekcije i povećanja grudi.'

Žene su na grudi vrlo osjetljive, a one su simbol ženstvenosti. Upravo su zato pred ljeto vrlo popularne korekcije, podizanje i povećanje grudi, čija se cijena kreće od 22 do 25 tisuća kuna. Sljedeći najpopularniji zahvat u razdoblju prije ljeta je liposukcija, dakle odstranjivanje nakupina masnih tkiva s određenih regija na tijelu koje se ne mogu skinuti tjelovježbom ili mršavljenjem. 'Pacijenti uglavnom žele liposukciju bedara vanjske i unutarnje strane u kombinaciji s koljenima. Tu je i neizostavni trbuščić. Važno je napomenuti samo da liposukcija nije način mršavljenja te da su idealni oni koji nemaju višak tjelesne težine', objašnjava Dinko Tončić.

Da je mladost imperativ današnjeg društva, dokazuje i sve veća potražnja za zahvatima koji pomlađuju. Skidanje viška kože, male korekcije, smanjenje kapaka ili ubrizgavanje botoksa, samo su neki od njih, a aktualni su tijekom cijele godine.