NISU ZA SVAKOGA

Hm, jesu li ovo najružnije čizme sezone? Modni hibrid nikog ne ostavlja ravnodušnim

07.10.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Brend poznat po gumenim klompama otišao je korak dalje s novim modnih hibridom; zakoračio je na Divlji zapad – i sablaznio modni svijet

Kao dio svoje godišnje listopadske proslave nazvane 'Croctober, kad lansiraju jedinstvene modele obuće, brend poznat pod gumenim klompama predstavio je kaubojke - Crocs Classic Cowboy Boot. Hibrid kaubojski i kroksica krasi tradicionalni vez nadahnut stilom američkog zapada, sjajne mamuze, tekstura krokodilske kože i, naravno, prepoznatljive ventilacijske rupe.

Model koji definitivno nije za svakoga očekivano je polarizirao modni svijet. I dok su jedni oduševljeni, drugi se zgražaju, a iz tvrtke poručuju kako su čizme izbacili zbog rastuće potražnje obožavatelja, nazvavši ih jednim od najtraženijih dizajna cipela u povijesti brenda.

Hm, tu je tvrdnju doduše teško potvrditi, iako vjerojatno ima i onih koji su maštali o takvoj obući. Takvima se možda posreći pa ih upecaju kad se krajem mjeseca pojave u prodaji za oko 120 dolara.

  • +3
Crocks kaubojke Izvor: Profimedia / Autor: CROCS/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Riječ je o limitiranoj kolekciji koje idu u prodaju kasnije ovog mjeseca. Crocsu ovo nije prvi put da lansira zimske modele obuće, na svojoj web stranici prodaje nekoliko varijanti čizama. Također je prethodno surađivao s Balenciagom na stvaranju čizama za kišu od 895 USD.

Crocs je lansiran 2002. na sajmu nautike u Floridi gdje je svih 200 prototipova rasprodano, a kako se priča širila, prodaja je rasla i marka se brzo širila sve dok recesija 2008. godine nije donijela gubitke od 185 milijuna dolara i gotovo bankrot za tvrtku. Nakon što su nekoliko godina kroksice izašle iz mode, doživjele su preporod tijekom pandemije koronavirusa, jer su se tražile udobne natikače za boravak kod kuće.