UZNEMIRUJUĆA SLIČNOST

Haljina Kate Middleton postala predmet sprdnje

28.04.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Crvena haljina s bijelom kragnom koja podsjeća na miljeić, a koju je Kate Middleton nosila prije nekoliko dana pri izlasku iz rodilišta postala je viralni hit. Netko se sjetio da Kateina kreacija koju potpisuje dizajnerica Jenny Peckham neodoljivo podsjeća na haljinu koju je glumica Mia Farrow nosila u kultnom hororcu 'Rosemaryna beba'

Za prvo pojavljivanje u javnosti, sedam sati nakon poroda trećeg djeteta, sina Louis Arthur Charles, Kate Middleton je po treći put odabrala haljinu s potpisom britanske dizajnerice Jenny Packham. Riječ je o konzervativnoj i prilično staromodnoj crvenoj haljini s bijelom čipkastom kragnicom, koja je neke podsjetila na haljinu kakvu je nosila princeza Diana nakon rođenja princa Harryja 1983.

No usporedbe nisu tu prestale jer je netko primijetio nevjerojatnu sličnost Kateine haljine s onom kakvu je Mia Farrow nosila u hororcu iz 1968. 'Rosemaryna beba'.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Korisnici društvenih mreža zaključili su da se vojvotkinjina omiljena dizajnerica nadahnula filmskom haljinom, a sličnost je prilično uznemirujuća, pogotovo kad se zna radnja filma. Naime, glavni lik u filmu Rosemary Woodhouse, koju je utjelovila Mia Farrow, nosi Sotonino dijete.

Ovo nije prvi put da se povezuju omiljenu britansku vojvotkinju i kultni hororac.

Na krštenju princeze Charlotte, Kate Middleton je kćerkicu u ogromnim starinskim crnim kolicima, koja su mnoge podsjetila na kolica iz filma 'Rosemaryina beba', a koja krase i plakat tog filmskog hita.

coincidence? #hmmm #rosemarysbaby #royalblood

Objavu dijeli Dora Destroyah (@dstroyah)

Omiljena članica engleske kraljevske obitelji očito voli retro stil, što dokazuje i izborom svoje odjeće, a pitanje je koliko i jesu li joj uopće ove usporedbe zabavne.

#whoworeitbetter #katevsrosemary #rosemarysbaby #katesbaby

Objavu dijeli Erik Titusson (@eriktitusson)

Dizajnerici Jenny Peckham može se pohvaliti dugogodišnjom suradnjom s vojvotkinjom od Cambridgea, koja je vjerna njezinom dizajnu još od samih početaka i dolaska u kraljevsku obitelj, a posebnu vezu sklopile su tijekom prve trudnoće, kada je nosila princa Georgea.

  • +4
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princom Georgeom Izvor: Profimedia / Autor: NN

Tada je odabrala plavu haljinu na točkice, a takozvani 'efekt Kate' izazvao je pravu pomutnju u web trgovini britanske dizajnerice. Sve trendseterice poželjele su identičnu haljinu i to odmah. Sličan scenarij dogodio se i dvije godine kasnije, kada je vojvotkinja na svijet donijela princezu Charlotte i pokazala se nacijii svijetu u žutoj kreaciji omiljene dizajnerice, a u haljina kreiranoj posebno za nju pokazala je i drugog sina, princa Louisa.

  • +5
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princezom Charlotteom Izvor: Profimedia / Autor: NN