Izgleda vam poznato?

Haljina Cate Blanchett bila je previše chic da je ne bi ponovila: Ponovno reciklira i dokazuje da je dobar stil vječan

20.02.2023 u 14:49

  • +8

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: RUNE HELLESTAD / UPI / MARECHAL AURORE/ABACA / ABACA PRESS / DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Crveni tepih ovogodišnje dodjele BAFTA nagrada prštao je glamurom i zadivljujućim kreacijama, a pravi hit bile su već nošene haljine prikazane u osvježen izdanju. Uz Kate Middleton itekako uspješno reciklirano izdanje pokazala je i legendarna Cate Blanchett

Dobar stil nema rok trajanja, a minimalističke haljine pročišćenih linija nosive su baš uvijek. Njihova privlačnost krije se upravo u toj jednostavnosti koja nadilazi sve trendove i modne krikove. Prvo je istu senzaciju izazvala Kate Middleton pojavivši se na crvenom tepihu u Londonu u Alexander McQueen haljini, istoj onoj koju je nosila na BAFTA nagradama 2019. Prekrasna bijela kreacija prošla je kroz sitne dorade u vidu dodavanje lepršavog materijala na jedno ramen, a Kate je izgledala zapanjujuće.

No, izvježbano oko modnih znalaca vrlo brzo uočilo je još jednu uspješnu modnu reciklažu. Glumica Cate Blanchett, koju se nerijetko naziva 'kraljicom modnog recikliranja' (što dovoljno govori o uspješnosti njezinih ponavljajućih stajlinga) za ovogodišnju dodjelu BAFTA nagrada odjenula je odjenula istu crnu haljinu koju je nosila na dodjeli Oscara 2015. i ponovno i bespogovorno – izgledala je fantastično.

Nagradu za najbolju glumicu Cate je primila u crnoj pripijenoj haljini otvornih leđa, istoj onoj koju je prvi put nosila na 87. dodjeli Oscara. Prekrasnu kreaciju s potpisom Maisona Margiela od svile i baršuna iza čije izrade stoji John Galliano 2015. Cate je nosila u kombinaciji s raskošnom ogrlicom u boji akvamarina. Okrugli visoki izrez njezine haljine bio je naglašen podstavljenim ramenima i suženim rukavima s tkaninom s resama baš kao i izrez na leđima.

  • +10
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: JAMES WHATLING / THE MEGA AGENCY / DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Za pojavljivanje na crvenom tepihu 2023. Cateina prekrasna i bezvremenski elegantna haljina doživjela je sitne transformacije. Tako su dodani malo širi rukavi, a glumica je ovaj put nosila biserne ogrlice.

Cate, koja je za dodjelu Oscara favorit za najbolju glumicu, što bi lijepo to bi lijepo zaokružilo njezinu zbirku trofeja koja već sadrži dva Oscara, također je kandidatkinja za najbolje odjevenu slavnu damu ove sezone. Sa svojom stilisticom Elizabeth Stewart - čiji popis klijenata također uključuje brojne zvijezde Hollywooda kao što su Viola Davis, Julija Roberts, Amanda Seyfried i Jessica Chastain - Cate Blanchett i dalje je jedna od najzadivljujućih zvijezda crvenog tepiha.

KRALJICA CRVENOG TEPIHA

Cate Blanchett ne boji se modne reciklaže: U već viđenom odijelu sve je bacila u drugi plan

Pogledaj galeriju

Poput njezinog kameleonskog raspona uloga, ne zaboravite da je glumila Elizabeth I, Boba Dylana i Katharine Hepburn, Cate je nevjerojatno vješta u modnim transformacija, a za to joj nije potrebna ni nova haljina.

KRALJICA CRVENOG TEPIHA

Cate Blanchett sve je zadivila u kombinezonu starom 14 godina

Pogledaj galeriju

Nedavno je na zabavi Louisa Vuitton, nosila arhivski look kreativnog direktora brenda Nicolasa Ghesquièrea, dokazujući da je staro jednako dobro (ako ne i bolje) od novog. A neki od njezinih najspektakularnijih stajlinga, ali i dnevnih stajlinga zapravo su bile itekako uspješne modne reciklaže. I baš kao što je Cateina stilistica Elizabeth Stewart na Instagramu, nakon što je Blanchett prisustvovala ceremoniji otvaranja Venice Film Festivala 2020. u istoj haljini Estebana Cortázara koju je nosila na premijeri filma Carol 2015., napisala: 'Itekako je chic ponoviti.' A mi bismo dadali da su neki stajlinzi jednostavno previše chic da se ne bi ponovoli.