NADOLAZEĆI NOVITETI

Devet ljetnih mikrotrendova koji će začiniti svaki vaš stajling

26.05.2020 u 06:45

Bionic
Reading

Modni stručnjaci, modne tražilice i vodeći strani modni portali već su dali svoje iscrpne izvještaje kada su u pitanju trendovi za sezonu proljeće/ljeto 2020. Činilo se kao da nam ništa ne može promaknuti, a onda smo na profilima vodećih modnih influencerica primijetili nekoliko mikrotrendova koji se polako, ali sigurno probijaju prema vrhu modne scene. Predstavljamo vam devet ljetnih mikrotrendova koje biste trebali uzeti u obzir u narednim mjesecima

Sada kada su se naši životi vratili u normalu možemo se posvetiti svim onim stvarima koje smo zapostavili za vrijeme izolacije, a jedna od njih je i moda. Ljubiteljice mode zasigurno vjerno prate događanja na modnoj sceni i marljivo bilježe što ćemo od trendova ove sezone pozdraviti, a što dočekati širom otvorenih ruku.

Sigurno ste primijetili da ćemo ove sezone ludjeti za torta-haljinama, neutralnim bojama koje nam je donio minimalizam, japankama na petu i sandalama na vezanje. Ovi su trendovi preplavili police trgovina i gotovo ih je nemoguće ne primijetiti. No mi smo zagrebli malo dublje i za vas izdvojili mikrotrendove koji će ove sezone lebdjeti negdje u blizini must have komada sezone.

Hoće li neki od njih proći ispod radara ili će postati itekako primjetan, o tome će odlučiti trendseterice i influencerice koje žive modu, a na nama je da vam ih predstavimo i damo vam šansu da i sami odlučite hoćete li ih prigrliti ili zauvijek prekrižiti.

Prije nego investirate u pokoji ljetni komad odjeće, obuću i modne dodatke kojima želite osvježiti svoj ormar, provjerite koji bi to mikrotrendovi mogli prerasti u ozbiljan trend sezone.

1. Print tratinčica

Cvjetni uzorak pravi je modni klasik koji rado nosimo kad temperature krenu rasti, a ove sezone na gradskim ulicama viđat ćemo i preslatke tratinčice jer su se vratile u velikom stilu. Komadi ukrašeni tratinčicama sjajno izgledaju kad se kombiniraju s neutralnim bojama, traperom, ali i detaljima od prirodnih materijala poput pruća, rafije i slame.

2. Laneni kompleti

Popularnost lana u ljetnim mjesecima nije novost. Ovaj lagani i prozračni materijal idealan je kada temperature nemilosrdno narastu jer omogućava koži da diše, a uz duge hlače i haljine od lana ove sezone bit će popularni laneni kompleti sastavljeni od kratkih hlača i košulja kratkih rukava.

3. Piknik print

Ako volite šarene i zabavne printove, ne bi bilo loše da u svoj ormar pored cvjetnog uvrstite i takozvani piknik print. Znate onaj karirani uzorak koji podsjeća na poklopac marmelade ili stolnjake u zalogajnicama? Ovaj trend uključuje šarmantni vichy i karirani uzorak te mornarske prugice, a koji god odabrali, sigurno nećete pogriješiti.

4. Narančasta

Ove sezone naranče su po popularnosti prestigle avokado, koji je proglašen najinstagramskim voćem, a čini se kako ćemo narančastu u narednim mjesecima gledati i na odjeći, obući i modnim dodacima. Osim plave, zelene i žute, narančasta slovi za jednu od hit boja ljeta 2020., stoga nemojte zaboraviti u svoju košaricu ubaciti i jedan modni komad u ovoj odvažnoj boji.

5. Tie-dye čarape

Sigurno ste već čuli da se tie-dye print vratio na modnu scenu u velikom stilu. Proteklih tjedana ovim retro printom svi živi ukrašavaju stare majice i trenirke, no sve više trendseterica odlučuje se za tie-dye čarape koje brzo i jednostavno možete napraviti kod kuće, a mi znamo i kako. Provjerite ovdje kako postići tie-dye print.

6. Nikeov sportski topić

Ne znamo točno kako i kada se to dogodilo, ali profili trendseterica na Instagramu odjednom su prepuni sportskih topića s potpisom brenda Nike, a koji odlično izgledaju čak i u kombinaciji s elegantnim sakoima.

7. Sandale + čarape

Već nekoliko sezona zaredom ovaj se trend pokušava probiti na vrh liste modnih trendova, no uvijek nekako ostane po strani. I ove sezone je prisutan, a hoće li mu konačno poći za rukom da ga prigrle modne ovisnice, preostaje nam tek strpljivo čekati.

8. Oblak-haljine

Ovaj mikrotrend vrlo je sličan torta-haljinama ili originalno zvanim tiered haljinama koje se slojevito spuštaju tvoreći 'A' kroj. Riječ je o pufastim, predimenzioniranim kreacijama nalik oblacima koje u svojoj ponudi imaju Cecilie Bahnsen i Molly Goddard.

9. Ribarska kapa

Platneni šeširi po uzoru na one koje su naši djedovi furali na ribičiju vraćaju nas u djetinjstvo, kada su nam ih mame prisilno stavljale na glavu, kako ne bismo izgorjeli na plaži. Upravo ovakve kape u posljednje vrijeme pristižu na police trgovina, a primijetili smo ih i na sve više trendseterica.