NOS ŽELJAN BRAZILKE

Depilacija nosnica sve traženija

18.05.2009 u 11:19

Bionic
Reading

Ako ste mislili da ste riješili problem dlakavosti nakon što ste voskom depilirali noge, ruke, 'brkove', prepone i napokon napravili 'brazilku', prevarili ste se. Najnoviji trend, za kojim luduju Amerikanke i Britanke, od vas traži da voskom depilirate i nosnice

Nije teško zamisliti kako vam kozmetičarka u lijevu nosnicu gura kuglu poput ogromne žvakaće gume. To je najnoviji način da vam iz nosnice odstrani dosadne i ružne dlačice. Britanke su ovaj trend pokupile od prekooceanki, pa se depilacija nosa voskom naziva depilacijom nosa New York

Depilacija nosa trebala bi vas učiniti mlađahnijima, ženstvenijima i čak više seksi. Iako dlačice u nosu postoje kako bi filtrirale prašinu i zaustavljale bakterije da ne ulaze u pluća, kozmetičari tvrde da odstranjenje dlačica ne utječe negativno na zdravlje, jer se odstrane samo najduže i najdeblje dlačice.

Britankama kozmetičari najprije uguraju bijeli papirić, zatim topli vosak lopaticom uguraju prvo u jednu nosnicu, a kad obave depilaciju, kreću na drugu. (U Americi rade obje nosnice istodobno, pa bi klaustrofobičarke mogla uhvatiti panika).

Nakon 30 sekundi od nanošenja, vosak se ohladi i stegne. Kad ga se pomoću papirića iščupa van, bol je neizmjerna, ali traje tek koju sekundu.

Nakon tretmana nos vam malo pocrveni, učini vam se da vam kroz njega ulazi više zraka, a na boljoj polovici, prijateljima, kolegama odjednom počnete otkrivati goleme dlačetine u nosu.