nose se na sve

Crne balerinke stvar su prošlosti: Ovog proljeća jedna je boja apsolutni hit

16.04.2024 u 10:57

Bionic
Reading

Pastelne nijanse veliki su hit ovog proljeća, a posebno se ističu svestrane svijetloplave balerinke koje ćete lakoćom kombinirati na svaki stajling

Crne balerinke možda jesu modni klasik, no ako ovog proljeća želite nositi najaktualnije trendove, zaboravite na neutralne nijanse - sada se nosi svijetloplava.

'Među mnogobrojnim opcijama koje smo mogli vidjeti na modnim pistama ove sezone, jedna se nijansa istaknula kao apsolutni protagonist. Riječ je o baby plavoj', pojasnila je modna stručnjakinja Maria Munsuri za Vogue i dodala:

'Ova nježna i svježa boja viđena je u gotovo svim kolekcijama proljeće-ljeto 2024. pa nema nikakve sumnje da govorimo o najpoželjnijoj nijansi ove sezone.'

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

U skladu s time stiže nam i poveći broj modela balerinki nježne svijetloplave boje, koje možete pronaći u ponudu luksuznih brendova poput Chanela, Alaïje i Miu Miu, ali i u high street trgovinama po pristupačnijim cijenama.

Primjerice, Zara donosi posebno poželjne, ultra udobne modele u stilu Mary Jane; od brušene kože i s tankim remenčićem preko rista te po cijeni od pristupačnih 35 eura. Isti brend u ponudu je uvrstio i ženstvene, klasične balerinke s elastičnom gumicom, u zagasitoj nijansi nježne plave boje.

Kada je riječ o luksuznijim modelima, Alaia je ponovno otišla korak dalje te nakon što nam je prošle sezone donijela mrežaste balerinke, sada nam predstavlja model sa chic rupicama i glomaznim remenom.

S druge strane, ako više volite posve zatvorenu proljetnu obuću, zaljubit ćete se u najnovije svijetloplave balerinke brenda Miu Miu, s elastičnim povezom preko rista te ženstvenom mašnicom.

Nešto posve drugačije predstavio je Fendi, koji modele u ovoj boji donosi s glamuroznom zlatnom narukvicom oko gležnja, dok je Valentino svoje baršunaste balerinke ukrasio trendi zakovicama.

Kada je riječ o stiliziranju svijetloplavih balerinki - opcije su zaista neograničene. Bez greške se nose na komade hit pastelnih nijansi, dok u trenu podižu neutralne stajlinge, što ih čini iznimno svestranom i nezaobilaznom proljetnom obućom.

  • +7
Svijetloplave balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Chanel Promo