u okolici makarske

CNN objavio popis najboljih nudističkih plaža: Hrvatski biser našao se pri vrhu

12.06.2023 u 18:55

Bionic
Reading

Plažu Nugal CNN je stavio na sam vrh popisa najljepših svjetskih nudističkih plaža. Nalazi se u okolici Makarske te se do nje dolazi brodom, kajakom ili polusatnom šetnjom

Za sve pobornike nudizma ova je godina bila jedna od najboljih do sada jer su brojni gradovi smanjili restrikcije, a na raspolaganju je sve veći broj prekrasnih plaža diljem svijeta.

Sve je krenulo promjenom zakona u Berlinu u kojem je od ove godine dozvoljen toples u gradskim bazenima te dozvolom nudizma na plažama u Nantucketu, dok je kampanja Free the Nipple ostavila značajan trag u velegradovima kao što su New York, Pariz, Vancouver, idr.

Također, na modnim pistama i stajlinzima na crvenim tepisima ove sezone sve češće viđamo tzv. nude trend u kojem se nose gotovo posve prozirne haljine i komadi koji malo toga skrivaju.

Uz sve navedeno, ne čudi što je i potražnja za nudističkim plažama znatno porasla, baš kao i njihov broj diljem svijeta. Ugledni CNN objavio je listu najljepših, među kojima se pri samom vrhu našao i jedan hrvatski biser - Nugal.

Riječ je o plaži u okolici Makarske, smještenoj na izoliranoj lokaciji do koje se dolazi brodom, kajakom ili 30-minutnom šetnjom iz Makarske ili Tučepa.

'Okružena strmim liticama i sjenama borova, do ove udaljene plaže na kopnu nasuprot otoka Brača dolazi se uskom stazom koja se čini kao da je stvorena za koze, a ne za ljude koji traže bijeg bez odjeće na Jadranu', stoji u opisu na CNN-u uz napomenu:

'Obavezno ponesite debeli ručnik ili čak ležaljku za plažu - kao i mnoge hrvatske plaže, površina je šljunčana, a ne pješčana.'