ARMANIJEVA LJUBIMICA

Cate Blanchett ovim izdanjima opravdala je titulu kraljice crvenih tepiha

13.02.2022 u 10:16

Bionic
Reading

Posebnom gošćom 36. izdanja dodjele filmskih nagrada Goya u Španjolskoj postala je slavna oskarovka i neprikosnovena kraljica crvenog tepiha, Cate Blanchett

Uz bok kolegici Nicole Kidman i Charlize Theron, 52- godišnja Cate Blanchett godinama ne silazi s listi najbolje odjevenih holivudskih zvijezdi na crvenom tepihu, a jedna je od rijetkih dama koja rado krši pravilo o ponovnom nošenju već viđenih kreacija na svečanim događanjima.

Na poziv španjolske Akademije filmske umjetnosti i znanosti Cate Blanchett svojom pojavom uveličala je 36. dodjelu nagrada Goya u Valenciji, a pritom i potvrdila status kraljice crvenog tepiha.

U modnom briljiranju 52- godišnjoj Australki i ovoga puta pomogla je slavna stilistica Elizabeth Stewart s kojom je osmislila dva modna izdanja. U dnevnoj varijanti nagrada, Cate je crvenim tepihom prošetala u efektnom odijelu pastelnih nijansi, a koje se isticalo kariranim uzorkom i prepoznatljivim logom Giorgia Armanija.

  • +4
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Jose Miguel Fernandez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upravo je talijanski kralj elegancije zaslužan za kreacije viđene na glumici tijekom dodjele nagrada, a kao što je Penelope Cruz vezana za Chanel, na isti način Cate Blanchett vjerna je komadima s potpisom proslavljenog dizajnera.

Uz mnoštvo zlatnih ogrlica, presijavajuće odijelo stilizirala je netipičnim parom obuće za crveni tepih u znaku klasičnih, bijelih tenisica čija popularnost ne blijedi.

Večernji sati bili su rezevirani za haljinu presvučenu mnoštvom perlica u formi resica, sa zavodljivim dizajnom dekoltea i halter ovratnikom.

  • +2
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia