OPUŠTENO I S NAJMILIJIMA

Blagdani se čine daleko, ali sad je vrijeme za pripreme

11.11.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Kada pomislite na blagdanski ugođaj sigurno zamišljate toplu atmosferu u svome domu koji je prepun dragih ljudi, a okružuju vas mirisni kolačići, darovi za najdraže i prelijepo božićno drvce. A tada, poput mnogih, odmah pomislite i da sve to treba organizirati

Kako biste izbjegli strku i opušteno uživali u blagdanima, pomoći će nekoliko savjeta jer ako se već sada pokrenete, sigurno baš ništa nećete obavljati u zadnji čas.

Vjerojatno ste već primijetili kako se sve češće spominje mnogima najdraže doba u godini, blagdan Božića i proslava Nove godine. Uvijek su to trenuci za pamćenje koje rado dijelimo s najmilijima, ali također znamo da su potrebne pripreme kako bi sve bilo spremljeno na vrijeme. Ako mislite da niste tip osobe od organizacije te uvijek gotovo na Badnjak kupujete posljednje poklone ili hranu, probajte na neki od ovih načina izbjeći ludnicu i strku po trgovinama.

Što vam je potrebno, za koga i kakve blagdane želite?

Popularna lista obaveza nije izmišljena bez razloga. Zašto ne biste već ovog vikenda sjeli uz jutarnju kavicu i razmislili kako želite provesti ove blagdane. Hoćete li se okupiti kod nekog drugog pa se ponuditi da donesete kolače uz neku ukusnu trpezu ili ćete sve okupiti kod sebe? To znači da ćete imati malo više posla, ali srce je uvijek puno kada znamo da smo dobri domaćini. Nakon toga možete napraviti listu svih namirnica koje većinom mogu i stajati do blagdana, a kada krenete u gastronomsku misiju',nećete gubiti vrijeme na nabavu.

Darovi su neizostavan dio blagdanskih slavlja barem za one najmanje ili najbliže ukućane, a to se također već polako može rješavati. Ako ste već u šetnji gradom, malo pogledajte kakvu sitnicu koja može poslužiti kao božićni poklon ili barem napravite listu kome sve darove treba kupiti i što bi to otprilike moglo biti. Ovakvom ćete organizacijom uštedjeti vrijeme i novac jer dok će se drugi panično motati po šoping centrima i voziti iz jednog u drugi u potrazi za darovima, vi možete mirno početi uživati u blagdanskoj čaroliji.

Ne zaboravite na online šoping

Mnogi su već naučili da je šoping putem interneta ponekad spas u zadnji čas. I to je doista istina jer svu hranu možete kupiti na taj način i dostaviti na kućni prag, a za to vrijeme odraditi ostale obaveze u domu. Osim toga, ako već sada počnete tražiti darove ili primjerice outfit za novogodišnju proslavu, sve će stići na vrijeme, a vama samo preostaje da u njima uživate.