JAKO ŠIK

Ah, kada bismo si samo mogli priuštiti ove krpice

28.02.2014 u 19:58

  • +44

Paris Fashion Week 1

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Pariški tjedan mode žustro predstavlja nove modne trendove, a od četvrtka valja izdvojiti one najbolje – Lanvin, Ricka Owensa, Ninu Ricci, Balamaina i Balenciagu

Alber Elbaz sve je zadivio kolekcijom u ime Lanvina iako se odmaknuo od toliko omiljenih koktel-haljina. Seksi večernje haljine zamijenio je sasvim drugačiji pristup prepun perja, krzna, vezova i volana. Tko ga voli inače, sigurno neće pronaći zamjerku niti ovoj kolekciji.

Možda za neke pomalo neobični, a opet vrlo nosivi krojevi zasjali su na pisti kada je na red došla kolekcija Ricka Owensa. Baš poput Lanvina i ovdje je vladala crna boja, ali odlično krojeni komadi nisu toliko naglašavali ženstvenost. Owens će vam prije biti izbor želite li izgledati urbano i trendi.

Peter Copping za Ninu Ricci osmislio je prekrasne haljine sa životinjskim uzorkom, a u njima se možete osjećati samo kao femme fatale. Ako baš niste tip za životinjski print, zasigurno će vas oduševiti bordo ili crna kožna suknja, kaputić s malo krzna ili pak odlično krojene haljine od izuzetnih materijala, a osjećaj će biti isti.

Da pitate Oliviera Rousteinga, iduća jesensko-zimska sezona bila bi isključivo u vojničkom looku. Kako piše VogueBalamain je militaristčki štih malo omekšao krojevima koji ipak naglašavaju ljepotu ženskog tijela, a uz silne džepove na svim komadima, od hlača do jakni, torba je čisti višak.

Balenciaga odnosno Alexander Wang spojili su nekoliko svojih nadahnuća kojima su dosada oduševljavali u jednu kolekciju. Počevši od odličnih modnih dodataka do pletenine, jakni za svaki dan pa do igre zatvaračima usred majice, Wang će vas toliko šarmirati da ćete poželjeti barem jednu stvar iz njegove kolekcije.