Auto zona NA BAZI KONCEPTA F-TYPE

Jaguar priprema konkurenta Audijevom R8

  • Autor: I. Ć.
  • 15.1.2009 13:53:06
  • 15.1.2009 13:33:00

Izvještaji s Otoka govore da se Jaguar sprema za žestoku ofenzivu u godinama koje slijede. Prva vijest ona je o stvaranju novog superautomobila s centralno smještenim motorom i značkom propete divlje mačke

Otkako je promijenio vlasnika i iz Fordovih prešao u ruke indijskog konglomerata Tata, u Jaguaru su zapuhali neki sasvim novi vjetrovi. Britanski proizvođač je na aktualnom salonu automobila u Detroitu predstavio dva najzanimljivija  automobila u posljednjih deset godina – XKR i XFR, čime je samo dokazano da je pod Tatinim okriljem Britancima omogućeno razvijanje niša na kojima je dosad plavi oval štedio.

U razgovoru za Autoexpress Jaguarov direktor Mike O'Driscoll rekao je da je novi XF uzrokovao pravu revoluciju u Jaguaru, no da taj automobil nije i završetak uspješne priče. O'Driscoll vjeruje da će najbolji Jaguarovi automobili biti predstavljeni do 2011, a jedan od njih, o kojem se žestoko šuška u posljednje vrijeme, trebao bi konkurirati Audijevom superautomobilu R8.

Jaguar nije imao superautomobil od XJ200-ice 90-ih godina prošlog stoljeća, a Britanci vjeruju da je novi petolitreni motor V8 sa 510 KS predstavljen u XF-R-u sposoban za mnogo više. Tako bi se moćni motor mogao naći pod poklopcem serijskog F-Typea koji je u konceptnom obliku predstavljen 2000. godine, a koji bi se u serijskom obliku pod oznakom XE mogao naći na Jaguarovom podiju u Ženevi već iduće godine.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: