CT-200H

Lexus službeno pokazao konkurenta BMW-u 1

26.02.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Kao što se i moglo očekivati: nakon što su prve fotografije njegove ženevske zvijezde osvanule na stranicama automobilskih medija, Lexus je odlučio baciti karte na stol i pokazati nam svoj nadolazeći premium kompakt CT-200h

Dizajnerska filozofija koju utjelovljuju ostali prestižniji Lexusovi modeli u Europi uspješno je preslikana i na prinovu u obitelji, a dinamičan dizajn svakako će pomoći kompaktnom japanskom automobilu da se obračuna sa žestokom konkurencijom u vidu Audija A3, BMW-a serije 1 i Volva C30.

Kao što su podaci iz službene brošure koja se nedavno pojavila na internetu sugerirali – CT-200h okoristio se hibridnim sklopom 1,8-litrenog benzinca i elektromotora iz Toyotinog Priusa. Ipak, Lexus ne otkriva performanse, no može se očekivati da će dva motora sinergijski razvijati 134 KS.

Japanci tek tvrde da njihov novi automobil isključivo na električnu energiju može prevaliti dva kilometra do brzine od 45 km/h, a vozač će moći birati između predefiniranih postavki reakcija upravljača, mjenjača i motora – Eco, Normal i Sport.