tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+17
Pula
+17
Rijeka
+19
Zadar
+19
Split
+22
Dubrovnik
+18

KOPIRANJE KOJE ODOBRAVAMO

Novi Ford Mondeo izgleda kao Aston Martin!

Tko može zamjeriti Fordu? Godinama je posjedovao Aston Martin, a zatim ga prodao u jeku financijske krize koja je uzdrmala temelje automobilske industrije. Novi Mondeo ili Fusion, kako se zove s one strane Velike bare, stoga možemo promatrati kao svojevrstan hommage izgubljenom obiteljskom srebru

Datum objave:
9.1.2012 14:08

Zadnja izmjena:
9.1.2012 14:43

Premda će se u Plavom ovalu zasigurno braniti tvrdnjom da je riječ o evoluciji linija premijerno predstavljenih na konceptu Evos, potrebno je biti slijep pa da ne uočite sličnosti s ekstravagantnom markom iz Gaydona. Tu sličnosti, nadajmo se, ne prestaju. Mondeo se i prije vozio ponajbolje u klasi, a novi model trebao bi profitirati od nove arhitekture s nižom masom, novom generacijom stražnjeg ovjesa multilink i električnim servoupravljačem.

Od elektronskih džidža valja spomenuti autonomno parkiranje i govorne naredbe, kao i digitalni displej umjesto analognih kontrolnih uređaja.

Pod poklopcem će se naći paleta turbopunjenih benzinskih i dizelskih motora, a nećemo dugo čekati ni na hibridnu verziju. Automobil će se nuditi u tri karoserijske izvedbe - limuzinskoj, hatchback i karavanskoj - a najgora vijest je to što će se ključeva novog Mondea prvi dočepati Amerikanci, dok će Europljani morati čekati još godinu dana.

Pogledajte kako će izgledati četvrta generacija Mondea u našoj fotogaleriji.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr