Auto zona KOPIRANJE KOJE ODOBRAVAMO

Novi Ford Mondeo izgleda kao Aston Martin!

  • Autor: I. Ć.
  • 9.1.2012 14:43:11
  • 9.1.2012 14:08:33

Tko može zamjeriti Fordu? Godinama je posjedovao Aston Martin, a zatim ga prodao u jeku financijske krize koja je uzdrmala temelje automobilske industrije. Novi Mondeo ili Fusion, kako se zove s one strane Velike bare, stoga možemo promatrati kao svojevrstan hommage izgubljenom obiteljskom srebru

Premda će se u Plavom ovalu zasigurno braniti tvrdnjom da je riječ o evoluciji linija premijerno predstavljenih na konceptu Evos, potrebno je biti slijep pa da ne uočite sličnosti s ekstravagantnom markom iz Gaydona. Tu sličnosti, nadajmo se, ne prestaju. Mondeo se i prije vozio ponajbolje u klasi, a novi model trebao bi profitirati od nove arhitekture s nižom masom, novom generacijom stražnjeg ovjesa multilink i električnim servoupravljačem.

Od elektronskih džidža valja spomenuti autonomno parkiranje i govorne naredbe, kao i digitalni displej umjesto analognih kontrolnih uređaja.

Pod poklopcem će se naći paleta turbopunjenih benzinskih i dizelskih motora, a nećemo dugo čekati ni na hibridnu verziju. Automobil će se nuditi u tri karoserijske izvedbe - limuzinskoj, hatchback i karavanskoj - a najgora vijest je to što će se ključeva novog Mondea prvi dočepati Amerikanci, dok će Europljani morati čekati još godinu dana.

Pogledajte kako će izgledati četvrta generacija Mondea u našoj fotogaleriji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: