Auto zona TVRDI KROV ZA 458 SPIDER

Ferrari opalio pljusku konkurenciji

  • Autor: I. Ć.
  • 24.8.2011 11:46:35
  • 24.8.2011 11:26:58

Kabrioleti s tvrdim sklopivim krovom nisu nikakva rijetkost, no postoji dobar razlog zašto dosad nije postojao supersportski roadster sa središnje smještenim motorom, koji bi se okoristio istim konceptom

Problem leži u kompliciranosti sustava sastavljenog od više dijelova i elektromotora te glomaznosti panela, zbog čije površine iza vozača jednostavno nema dovoljno prostora.

No da ondje ipak stane monumentalni 4,5-litreni atmosferski V8 i tvrdi krov, konkurenciji je dokazao Ferrari, i to svega dva mjeseca nakon što je Mercedes izbacio SLS AMG roadster s mekim krovom.

Talijani su čitavu stvar maksimalno pojednostavili, što možete vidjeti u videoisječku koji donosimo u nastavku, a jedina evidentna manjkavost jest izostavljanje pleksiglasa s poklopca motora, pa tako prolaznici, kad je 458 Spider u pitanju, neće moći uživati u pogledu na V8 s direktnim ubrizgavanjem.

Ipak, nekako nam se čini da će vlasnici moći živjeti s ovim nedostatkom, posebice kad se u obzir uzme da uklanjanje krova nije značajno utjecalo na performanse talijanske egzotike. Sprint do 100 km/h još uvijek traje svega 3,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 320 km/h.

Da stvar bude bolja, novi aluminijski krov je 25 kilograma lakši u odnosu na tradicionalni platneni sklopivi krov, a za otvaranje i zatvaranje mu također treba manje vremena – samo 14 sekundi.

Pogledajte!

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: