Auto zona PUKLA LJUBAV

Suzukiju dozlogrdio VW, želi partnerstvo s Fiatom

  • Autor: I. Ć.
  • 18.8.2011 15:36:03
  • 18.8.2011 14:57:10

Suzuki i Volkswagen u 'braku' su od prošle godine, no čini se da njemačko-japanski dvojac do medenog mjeseca nije ni stigao

Kako stvari stoje, kada je Volkswagen prošle godine preuzeo 19,9 posto Suzukijevih dionica, Nijemci i Japanci na partnerstvo su gledali iz dijametralno suprotnih pozicija. Volkswagen se nadao probijanju na indijsko tržište gdje Suzuki, zahvaljujući dobroj suradnji s Marutijem, ima jako uporište, dok su Japanci vjerovali da će im bliskost s Nijemcima osigurati bolju poziciju na američkom tržištu.

Na kraju nijedan proizvođač nije postigao cilj, štoviše u Suzukiju su se počeli osjećati kao da ih Volkswagen želi progutati. Da bi osigurali izbjegavanje takve sudbine, u Suzukiju su odlučili pozvati Fiat u pomoć.

Talijanski proizvođač već neko vrijeme lijepi svoje značke na crossover SX4, a budući da je preuzimanjem Chryslera Fiat stekao još bolju poziciju u SAD-u u odnosu na Volkswagen, u Suzukiju vjeruju da je to dobitna kombinacija.

Tko zna što u Volkswagenu misle o Suzukijevom kombiniranju, posebice s obzirom na to da još uvijek drže gotovo petinu temeljnog kapitala u japanskom proizvođaču.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: