Auto zona LITRA GORIVA NA 100 KM

VW će proizvesti stotinu najštedljivijih auta na svijetu

  • Autor: I. Ć.
  • 28.1.2011 12:21:01
  • 28.1.2011 10:50:02

Godinama već Volkswagen razvija koncept automobila sposobnog za prevaljivanje stotinu kilometara s tek jednom litrom goriva. Nijemci su nam u Kataru predstavili gotovo finalnu inačicu koja se zove Formula XL1

Automobilewoche piše da su se u Wolfsburgu odlučili na serijsku proizvodnju automobila, no ono što budi sumnju u vjerodostojnost napisa njemačkog tjednika jest podatak da Volkswagen, navodno, planira limitiranu seriju od tek stotinu primjeraka.

To je, naime, premali broj da bi se Volkswagenu isplatilo proizvesti automobil, posebice kad se u obzir uzme trošak koji će njemački proizvođač morati podnijeti da bi dokazao da je automobil legalan za cestovnu upotrebu – poput sigurnosnih i testova emisije ispušnih plinova.

Premda ćemo ostati skeptični do Volkswagenove službene potvrde, svakako pozdravljamo inicijativu za izradu malih, laganih i ultraštedljivih automobila, a da Nijemcima to ne bi bio prvi put da proizvedu automobil na kojem gube novac, dokazuje i najbrži automobil na svijetu – Bugatti Veyron.

Više o Formuli XL1 možete pročitati ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: