Auto zona 725 NESREĆA

Osiguravatelji tuže Toyotu zbog ljepljive papučice

Sedam osiguravajućih društava tužilo je japanskog proizvođača automobila Toyotu, nastojeći time osigurati povrat odšteta isplaćenih za nesreće koje je po njihovom tumačenju uzrokovalo nekontrolirano naglo ubrzanje, pišu u utorak američki mediji

Tužbu su u četvrtak na sudu u Los Angelesu podigla osiguravajuća društva American Automobile Insurance, Fireman's Fund Insurance, korporacija National Surety, Ameriprise Insurance, IDS Property Casualty Insurance, Motorist Mutual Insurance i American Hardware Mutual Insurance, izvijestio je u ponedjeljak Los Angeles Times.

Taj se pravni potez osiguravatelja nadovezao na nedavno objavljenu informaciju da je Toyota platila 10 milijuna dolara rođacima stradale četveročlane obitelji, nakon čega je s tržišta povučeno nekoliko milijuna Toyotinih automobila.

U obrazloženju tužbi osiguratelji navode podatke po kojima je problem s nekontroliranim ubrzanjem uzrokovao 725 nesreća. Tvrtke optužuju japanskog proizvođača automobila da nije opremio svoja vozila sustavom koji bi omogućio premošćivanje problema uzrokovanog istodobnim pritiskom na papučice gasa i kočnica, piše u ponedjeljak Los Angeles Times.

Osiguravatelji traže naknadu štete od 230 tisuća dolara naviše za 14 nesreća u Sjedinjenim Državama.

Toyota smatra najnovije tužbe neutemeljenima. 'U Toyoti smatramo potpuno neutemeljenima tvrdnje da je razlog nenamjernog ubrzanja u ovom konkretnom, kao i u svim ostalim slučajevima greška na samom vozilu', rekla je za list Toyotina glasnogovornica Celeste Migliore.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: