Auto zona PODJELA ZADATAKA

Audi zadužen za izradu novog Porsche Cayennea

  • Autor: I. Ć.
  • 14.12.2010 16:43:05
  • 14.12.2010 14:07:17

Dolaskom Porschea pod Volkswagenovu upravljačku palicu došlo je do pravog rata ovog proizvođača s Audijem. Nedavni izvještaji potvrdili su da VW favorizira upravo Porsche kada je u pitanju izgradnja modularne platforme za iduću generaciju sportskih automobila iz koncerna VAG, no čini se da matična kompanija neće ostaviti ni Audi s gorkim okusom u ustima

Budući sportski modeli iz Audija, kao i luksuzne limuzine ležat će na Porscheovoj platformi, no zato će iduća generacija Porsche Cayenna, kao i kompaktna prinova u segmentu Porsche Cajun biti građena na Audijevoj novoj modularnoj platformi.

Na istoj arhitekturi gradit će se i Volkswagenov novi Touareg i Tiguan, kao i Novi Audi Q7 i Q5. Porsche i Volkswagen nedavno su predstavili nove generacije Cayennea, odnosno Touarega koji se grade na istoj platformi, pa ćemo se morati strpjeti još koju godinu prije novog ciklusa.

Zapravo, ovaj potez tim više zbunjuje kad se u obzir uzme da dvojac Porsche-Volkswagen zajedno duže izrađuju SUV-ove nego Audi, no činjenica jest da proizvođač iz Ingolstadta s integralnim pogonom Quattro ima daleko dulju i bogatiju tradiciju od Porschea ili Volkswagena.

Ipak, u Porscheu su zadržali pravo na finalne izmjene kod svojih SUV-ova kako bi bili sigurni da će njihovi kupci dobiti ono što očekuju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: