tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+12
Rijeka
+10
Zadar
+14
Split
+14
Dubrovnik
+13

SARAJEVO FILM FESTIVAL

Leon Lučev u žiriju natjecateljskog programa

Hrvatski glumac Leon Lučev jedan je od članova žirija koji će odlučivati o najboljim filmovima na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji počinje 23. srpnja, priopćeno je u nedjelju iz uprave SFF-a

Datum objave:
12.7.2010 11:37

Zadnja izmjena:
13.7.2010 9:52

Rumunj Cristi Puiu, jedan od vodećih svjetskih filmskih autora novije generacije, izabran je za predsjednika žirija natjecateljskog programa.

Puiu je debitirao je 2001. s niskobudžetnim road filmom 'Stuff and Dough', koji je osvojio nekoliko nagrada na međunarodnim filmskim festivalima. Mnogi kritičari spremni su reći da je upravo ovaj film označio početak rumunjskog novog vala, koji je izrastao u najznačajniji pravac europske kinematografije, podsjećaju iz SFF-a.

Puiuov drugi dugometražni film 'Smrt gospodina Lazarescua', osvojio je impresivan broj nagrada na festivalima širom svijeta.

Glumica Saadet Isil iz Turske, Amerikanke Rachel Rosen i Christine Vachon također su članice žirija na temelju svoje producentske uloge u američkoj filmskoj industriji.

Za Leona Lučeva navedeno je kako je on 'jedan je od najznačajnijih glumaca u regiji' iza kojega su brojne TV, filmske i kazališne uloge.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr