tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+6
Pula
+1
Rijeka
+8
Zadar
+9
Split
+11
Dubrovnik
+10

ODABRANI SUDIONICI CINELINKA

Zvonimir Jurić tražit će koproducente u Sarajevu

Poziv za prijave na CineLink 2010 bio je otvoren od 15. siječnja do 10. ožujka. Natječaj je zatvoren s rekordnim brojem prijava – preko 90 projekata iz 16 zemalja, a jedini uvršteni hrvatski autor je Zvonimir Jurić

Datum objave:
8.4.2010 16:15

Zadnja izmjena:
13.7.2010 10:08

Selekcijski odbor izabrao je ukupno 17 projekata za CineLink i CineLink Plus selekcije, prema kriterijima potencijala autora i snage same priče s jedne te potencijalnih koristi koje za projekt pružaju radionice za razvoj i koprodukcijski market s druge strane.

Dvanaest projekata odabranih za CineLink sudjelovat će, prije koprodukcijskog marketa, u radionici za razvoj projekata koja se, u suradnji s Binger Filmlabom, održava od 23. do 27. travnja u Sarajevu. Odabrani redatelji i producenti na radionici će raditi kako na razvoju scenarija, tako i na razvoju financijskih, pravnih i marketinških strategija svojih projekata.

Pet projekata odabranih za CineLink Plus bit će predstavljeni direktno na CineLink koprodukcijskom marketu tijekom Sarajevo Film Festivala u lipnju. Među njima je i jedini hrvatski autor koji se probio u CineLink konkurenciju - Zvonimir Jurić ('Crnci') s projektom 'Sveta Ana u polju' na kojemu mu je koscenaristica Jelena Paljan.

Prije marketa, CineLink selekciji pridružit će se dodatni projekt sa statusom gostujućeg projekta. Ova inicijativa, pokrenuta u suradnji s Goteborg Film Fundom, rezultat je želja koje su izrazili filmski profesionalci iz zemalja izvan CineLink regije, ali sličnih produkcijskih i umjetničkih realnosti.

Projekti iz obje CineLink selekcije natječu se za CineLink nagrade.

Ovogodišnja selekcija predstavlja najbolje od filmske industrije jugoistočne Europe – od iskusnih i priznatih autora koji predstavljaju svoje najnovije projekte, kao što su Damjan Kozole i Srdan Golubović, autora koji, nakon izuzetno uspješnih debitanskih ostvarenja pripremaju nove filmove – Florin Serban, Orhan Eskikoy, Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru, Darko Lunglov, Arpad Bogdan, dugo očekivanih debitantskih filmova autora poput Balinta Kenyeresa i Bogdana Mustate, čiji su kratki filmovi višestruko nagrađivani, do potpuno novih autora od kojih očekujemo uzbudljiva nova otkrića

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr