tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+4
Pula
+12
Rijeka
+11
Zadar
+14
Split
+14
Dubrovnik
+15

MLADI FILMSKI TALENTI

Jedanaestero iz Hrvatske na 6. Sarajevo Talent Campusu

Sarajevo Film Festival objavio je selekciju sudionika 6. Sarajevo Talent Campusa, programa koji je namijenjen mladim filmašima iz zemalja Jugoistočne Europe

Datum objave:
14.6.2012 11:35

Zadnja izmjena:
20.6.2012 11:48

Selekcijska komisija odabrala je sedamdeset sudionika iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Cilj Sarajevo Talent Campusa, nastalog u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom, jest povezati mlade filmske profesionalce iz Jugoistočne Europe s etabliranim filmskim profesionalcima, informirati ih i upoznati s regionalnom i međunarodnom filmskom industrijom. Tokom sedmodnevnog programa, mladi filmski profesionalci imaju priliku razmijeniti svoje stavove i ideje.

Sarajevo Talent Campus zamišljen je s ciljem da ispuni prazninu između formalnog obrazovanja i praktičnog radnog iskustva te da potiče suradnju mladih filmaša u polju razvoja, financiranja, produkcije i distribucije kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova.

Za sudjelovanje u Sarajevo Talent Campusu 2012. odabrano je 17 mladih scenarista, 16 producenata, 14 glumaca, 18 redatelja te 5 filmskih kritičara. U selekciju Sarajevo Talent Campusa odabrano je jedanaest mladih hrvatskih filmaša. To su redatelji/ce Jure Pavlović, Ivan Sikavica i Barbara Vekarić, filmski kritičar Nino Kovačić, scenaristice Anita Čeko i Marija Škrlec, glumice Marta Cerovečki i Sanja Milardović i producenti/ce Vanja Jambrović, Morana Mitić i Luka Venturin.

Sarajevo Talent Campus održava se od 7. do 14. srpnja i u svom šestom izdanju nastavlja s kvalitetnim programom kao i prethodnih godina kada je kao predavače, između ostalih, ugostio Darrena Aronofskyog, Aidu Begić, Juliette Binoche, Stevea Buscemija, Michaela Fassbendera, Morgana Freemana, Jeremy Ironsa, Charliea Kaufmana, Čedomira Kolara, Mikea Leigha, Leona Lučeva, Branka Lustiga, Samuela Maoza, Anamariju Marincu, Michaela Moorea, Gaspara Noéa, Alexandera Paynea, Jima Sheridana, Stellana Skarsgårda, Kevina Spaceya, Danisa Tanovića, Bélu Tarra, Wima Wendersa, Pjera Žalicu i Jasmilu Žbanić.

'Špansko kontinent', redatelja Ivana Sikavice

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr