tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+14
Pula
+12
Rijeka
+12
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+13

REDATELJ 'JANE EYRE'

U Sarajevo doputovao Cary Fukunaga

U Sarajevo je u utorak stigao Cary Joji Fukunaga, redatelj filma 'Jane Eyre' koji će publika Sarajevo Film Festivala imati priliku pogledati u okviru programa Otvoreno kino

Datum objave:
26.7.2011 21:13

Zadnja izmjena:
26.7.2011 22:50

Redatelju Fukunagi u Sarajevu će se pridružiti i glumci Michael Fassbender i Simon McBurney, koji će se zajedno s redateljem Fukunagom pokloniti publici 17. Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu !hej u srijedu navečer, nakon projekcije filma.

Radnja filma se odvija u 19. stoljeću, gdje Jane Eyre (Ms.Wasikowska) naglo bježi iz Thronfield Halla, ogromnog, izoliranog mjesta u kojem radi kao odgojiteljica za Adèle Varens, djevojčicu nad kojom skrbi namrgođeni gazda Thornfielda, Edward Rochester (Mr. Fassbender). Položaj koji joj je nametnut, kao i sama Rochesterova nametljiva priroda, doveli su njezinu toleranciju do same granice. Budući da nema kamo otići, pomoć joj pruža svećenik St. John Rivers (Jamie Bell iz filma 'The Eagle') i njegova obitelj. Dok se oporavlja u St. Johnovoj kući u maurskom stilu i zbraja burne događaje koji su doveli do njezinog bijega, Jane se pita je li prošlost stvarno prošlost...

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr