Kulturmiks SKUPOCJENI PROPUST

Pljačkaši izostavili vrijednog Banksyja

  • Autor: S. F.
  • 7.4.2009 14:02:58
  • 5.2.2009 11:00:00

Lopovi koji su provalili u privatnu kuću obitelji Vizzard u engleskom gradu Darwenu ukrali su nakit u vrijednosti od 14 tisuća funti, no izostavili su djelo umjetnika Banksyja čija je vrijednost procijenjena na minimalno 20 tisuća funti

Da je opća kultura važna i kod sitnih kriminalaca, pokazao je najnoviji slučaj koji se dogodio u engleskom gradu Darwenu. Iskoristivši odsustvo vlasnika Martina i Emme Vizzard, koji su otišli na odmor u Dubai, provalnici su iz njihova doma otuđili nakit u vrijednosti od 14 tisuća funti, prenosi Artinfo. Ipak, na sveopće čuđenje, netaknutim su ostavili djelo poznatog umjetnika grafita Banksyja čija je minimalna vrijednost procijenjena na 20 tisuća funti. 'Propust provalnika rezultat je njihova neznanja', ocijenili su iz policije.

Poznati engleski ulični umjetnik koji djeluje pod pseudonimom Banksy slavu je stekao društveno angažiranim grafitima koji su nicali i nakon zabrana engleskih vlasti. Poznat je po sarkastičnim kritikama javnih osoba te aktualne političke scene. Njegove radove skupljaju svjetski celebrityji poput Angeline Jolie, a rad 'Space Girl and Bird' je na aukciji 2007. godine postigao cijenu od astronomskih 288.000 funti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više