Kulturmiks UMJETNOST NA WEBU

Širi se projekt Virtualnog muzeja avangarde

  • Autor: M.P.
  • 27.4.2010 11:28:20
  • 27.4.2010 10:34:01

Utemeljen prošle godine, Virtualni muzej avangarde kreće u drugu fazu rada, u kojoj će još šire obuhvatiti Kolekciju Marinko Sudac, a sadržaj stranice planira se proširiti na online magazin te svoju djelatnost pojačati i u realnom svijetu

avantgarde-museum.com
U postavu je i ulje na platnu Ivana Picelja
Osnovan s ciljem da ponudi detaljan izvor informacija o avangardnoj umjetničkoj praksi, s okosnicom na fundusu i djelatnostima Kolekcije Marinko Sudac, Virtualni muzej avangarde uz podršku Grada Varaždina nastavlja dopunjavati svoj postav.

Kako je najavljeno, početak druge faze rada Virtualnog muzeja obilježava njegovo širenje djelatnosti kako u virtualnom, tako i u realnom prostoru, konstituiran je Upravni odbor koji čine istaknuti povjesničari umjetnosti i kulturni djelatnici Lutz Becker, Jerko Denegri, Živko Grozdanić, Matko Meštrović, Želimir Koščević, Irina Subotić i Feđa Vukić, a za direktora je imenovan povjesničar umjetnosti Branko Franceschi.

Uskoro sadržaj stranice planiraju proširiti na online magazin pod vodstvom nezavisnih urednika te virtualnu galeriju s programom zasnovanim na međunarodnom natječaju za povjesničare umjetnosti, kustose i kritičare na temu Kolekcije i korespondirajućih fenomena s područja rada autora izložbe.

avantgarde-museum.com
Iz Lipanjskih gibanja Ž. Žilnika
Kako najavljuju pokretači, Muzej će postati platforma za kritičko preispitivanje povijesne i suvremene umjetničke prakse, teorijske misli i kulturoloških fenomena, vodeći se principima slobode razmišljanja i izraza, participativnosti i tehnološke inovativnosti. U realnom prostoru, Muzej će biti prezentiran na međunarodnoj razini, a sadržaj stranice u potpunosti preveden na engleski jezik.

U Virtualnom muzeju zasad je moguće pristupiti vizualnom, tekstualnom, filmskom i zvučnom materijalu o povijesnim avangardama u zemljama bivše Jugoslavije te šire regije. Dostupni su radovi poznatih umjetnika poput Ivana Picelja, Marine Abramović, Vlade Kristla, Janka Polića Kamova, Vlade Marteka, Vjenceslava Richtera, Vojina Bakića i brojnih drugih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još