Kulturmiks SVJETSKI FESTIVAL ARHITEKTURE

Nagrade za zagrebačku Arenu i zgradu Hitne pomoći

  • Autor: S. F.
  • 10.11.2009 14:25:57
  • 10.11.2009 12:51:02

Zagrebačka Arena studija Upi-2m i zgrada Hitne pomoći Produkcije 004 nagrađene su na Svjetskom festivalu arhitekture (WAF) održanom u Barceloni

Marko Miscevic / CROPIX
Zagrebačka Arena studija Upi-2m
Arena Zagreb proglašena je najboljom u kategoriji dizajna konstrukcije, a prema obrazloženju žirija, konkurente je pobijedila 'jednostavnim, elegantnim i praktičnim konstrukcijskim konceptom'.

Stručni žiri naveo je i da je Arena doprinijela 'transformaciji čitavog naselja te služi kao katalizator napretka'. U istoj se kategoriji natjecalo još sedam projekata, među kojima i poznata kanadska dvorana za klizanje Richmond Olimpic Oval Roof.

Zgrada nove Hitne pomoći, arhitektonskog tima Produkcije 004 na čelu s Damirom Katušićem, nagrađena je u kategoriji objekata javne namjene.

Objekt od osam etaža koji se proteže na oko 14.000 četvornih metara obuhvaća prijemno-dojavnu službu, ambulantu s reanimacijom, stacionar za zbrinjavanje unesrećenih, predavaonicu i učionice, laboratorij, tehničku službu i višekatnu garažu. Prema obrazloženju žirija, osim 'funkcionalnosti, zadovoljava i visoke kriterije estetike'.

Za nagrade Svjetskog festivala arhitekture natjecala su se 272 projekta iz 67 zemalja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još