'EU DISCO 2020'

Pula u natjecanje za europsku prijestolnicu kulture kreće plesnim koracima

05.02.2016 u 23:23

Bionic
Reading

Grad Pula, kao finalist natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture, kroz glazbeni projekt 'EU Disco 2020.' predstavit će sve kandidate za ovu prestižnu titulu kroz prigodne programe koji će se svake subote odvijati na trgu Portarata, priopćeno je u petak iz ureda Grada Pule i dodaje se kako se na taj način želi omogućiti građanima da daju svoj glas i istaknu u kakvoj bi Puli htjeli živjeti

Već ove subote, kako je najavljeno, upriličuje se bogat program u kojem će se predstaviti različiti DJ-i, voditelji, osobe iz javnog života grada, regije i Europe, kao i istarske manjinske skupine, zatim vinari, maslinari i gastronomi.

Građani se mogu pridružiti i besplatnoj razmjeni knjiga pod motom 'Nešto donesi, nešto odnesi' koju na Trgu Portarata organizira Odjel za kulturu grada Pule. U sklopu akcije knjige će razmijeniti i djeca iz pulskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Tako će se svake subote do 26. ožujka, od 10 do 14 sati odvijati različiti programu i puštati glazbeni ritmovi koje su za Pulu odabrali ostali gradovi kandidirani za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine - Rijeka, Dubrovnik i Osijek te irski Galway, Limerick i Three Sisters.

Plesat će se i uz glazbu ovogodišnjih prijestolnica, San Sebastiana i Wroclawa, a svake druge subote u Titovom parku ispod Arene u večernjim je satima predviđena tzv. 'Disco Tapija' za mlade. Inače, Pula je u natječaj za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 ušla s temom demilitarizacije.

Pročelnica upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber pozvala je Puljane da dođu, da upitaju što ih zanima i daju svoju viziju grada. 'Očistite svoje kuće, donesite slikovnice koje su djeca prerasla, knjige koje ste pročitali te ih zamijenite za nove', pozvala je pročelnica Kamber građane Pule.