Kulturmiks U MODI JE OPERA

Siriščević: Zvijezde Meta u Lisinski dolaze i uživo

Operne zvijezde njujorškog Metropolitana uskoro će sići s platna i možemo ih, glasom i stasom, očekivati na pozornici obnovljene koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, najavio je ravnatelj te dvorane Dražen Siriščević

HD prijenosi opera iz Metropolitana izazvali su operni bum u Zagrebu. Od početnih tristotinjak posjetitelja, u Lisinski na predstave sada dolazi preko tisuću ljudi. Nije riječ samo o uobičajenoj publici visoke kulture. Dolazi jedna nova i mlađa generacija i, sudeći prema tome, ovakva kulturna ponuda doista je za ljubitelje opere i one koji će to tek postati, kako je godinama u svojoj emisiji Opera Box govorio najstrastveniji domaći promotor opere Dražen Siriščević.

Danas, u novoj ulozi ravnatelja KD Vatroslava Lisinskog, Siriščević ne prestaje pričati o svojim idejama kojima u dvoranu namjerava privući neku novu publiku. Za Fašnik je najavio  uklanjanje stolaca s partera nedavno obnovljene dvorane kako bi se otvorio prostor za stotine plesača koji će pod maskama nastupati uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Program namjerava izvući i van dvorane, iskoristiti prostor pred zgradom u Vukovarskoj ulici. Ideja mu je i poznate glazbenike staviti u neobične situacije, no više o tome doznat ćemo u budućnosti. O načinu na koji će voditi Lisinski, o programu koji slijedi u toj dvorani, o tome što mu je prvo prošlo kroz glavu kad mu je nedavno dojavljeno da Lisinski gori, Dražen Siriščević ispričao je u intervjuu danom tportalu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još